galéria megtekintése

Gyurcsány: Sok millió ember nemet mondott Orbánra

18 komment

F. Gy. A.

– Győztünk. Nem kicsit, nagyon. Érvénytelen lett Orbán Viktor álnépszavazása – jelentette ki percekkel az urnazárás után Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, aki szerint Magyarország és a demokratikus ellenzék győzelmet aratott az Orbán-kormány és a Fidesz felett. Itt az ideje, hogy Orbán Viktor is megértse: a magyarok ma Orbán-ellenes kiáltványt hajtogatják a Brüsszelnek szánt üzenetből.


Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

Ez győzelem az a országnak. Gyurcsány szerint ma a magyarok megmutatták, hogy hiába a sokmilliárdos hazugságkampány, az orbáni média hírhamisításai és a hazug félelemkeltés, nem térnek le az európai útról. Sok millió ember ellenállt a félelemkampánynak, és nemet mondott Orbánra.

 

Gyurcsány szerint azonban nemcsak az ország, a demokratikus ellenzék is győzött a népszavazáson. „Tíz éve vár a baloldal egy igazi győzelemre és ez ma végre bekövetkezett" – fogalmazott a DK elnöke, aki szerint a vasárnapi referendum bebizonyította, hogy képes megverni Orbán Viktort, aki cinkelt lapokkal játszott, mégis vereséget szenvedett.

– Orbán ma a saját ügyében, a saját szabályai szerint lebonyolított maga kezdeményezte népszavazáson bukott el – hangoztatta Gyurcsány. – Mindent egy lapra tett fel, mégis vereséget szenvedett. Egy olyan méretű vereség után egy normális országban a miniszterelnöknek le kell mondania – jelentette ki Gyurcsány, aki szerint ezt Orbánnak még ma (vasárnap este) meg kellene tennie.

Gyurcsány később arról beszélt, hogy a győzelem nemcsak a kormányra, hanem a demokratikus ellenzékre nézve is következményei vannak. Ma fel kell tennünk magunknak a kérdést, mondta, hogy „ha ma győztünk, miért ne győzhetnénk 2018-ben is"!

– Ma az a baloldal feladata, hogy a győzelemből kormányváltó erőt kovácsoljon – szögezte le Gyurcsány –, amihez szerinte az kell, hogy a demokratikus ellenzék pártjai mielőbb megkezdjék a választási együttműködés megtervezésére. Bejelentette, hogy a DK már a jövő héten szeretné megkezdeni az egyeztetéseket.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.