MSZP: Soha többé Olaszliszkát!

Megkoszorúzták Szögi Lajos olaszliszkai emlékművét a helyi szocialisták.

Szögi Lajosra, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én meggyilkolt tiszavasvári tanárra emlékeztek az MSZP megyei képviselői pénteken a településen - közölte Varga László, a párt megyei szervezetének alelnöke Miskolcon, egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta: a társadalmi megbékélés érdekében fontos, hogy nyugalom legyen vidéken, és a városban is egyaránt, ne fordulhasson elő még egyszer az, ami Olaszliszkán történt. Az MSZP megyei képviselői koszorút helyeztek el Szögi Lajos olaszliszkai emlékművénél.

A település önkormányzata legutóbbi ülésén emléknappá nyilvánította október 15-ét; öt évvel ezelőtt ezen a napon gyermekei szeme láttára verte agyon néhány helybéli a tiszavasvári tanárt, aki autójával elsodort egy kislányt.

A település önkormányzata azért döntött így, mert nem szabad feledésbe merülnie annak, ami 2006. október 15-én történt Olaszliszkán - mondta Kerekes Attila (független) polgármester az önkormányzat határozatát követően újságíróknak.

"Ezt soha nem szabad elfejteni, mindenkinek emlékezetében kell, hogy legyen: ilyet az életben soha, sehol nem szabad elkövetni" - fogalmazott, hozzátéve: ezen a napon gyászlobogókat helyeznek ki az olaszliszkai közintézményekre, az iskolában és az óvodában is megemlékeznek a tragédiáról.

Szögi Lajos meggyilkolásáért nyolc embert ítélt el jogerősen a bíróság, hárman életfogytiglani szabadságvesztést, a többiek 10-17 év közötti fegyház-, illetve börtönbüntetést kaptak.

A tiszavasvári pedagógus halálának helyszínén 2006-ban állítottak emlékművet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.