Sláger és Danubius: Kóka szerint a két nagy párt el akarja tussolni az ügyet

Kóka János szerint annak ellenére akarja a két nagy párt eltussolni a 'Rádiogate'-ügyet, hogy a legfőbb ügyész hivatalból eljárást indít.

Az SZDSZ frakcióvezetője közleményében emlékeztet: levélben kérte Csiha Juditot, az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy sürgősséggel, nyolc napon belül vegye a bizottság napirendjére a Sláger és a Danubius rádiók frekvenciájára kiírt pályázat elbírálása során felmerült 'egyes pártkötődések és háttéralkuk' szerepét vizsgáló bizottság felállításáról szóló javaslat tárgysorozatba vételét.

Szomorú befejezés: gyertyákkal lassúznak a Sláger munkatársai és vendégeik a szimpátiatüntetésen
Sláger Rádió Szimpátiakoncert: Veled vagyok...

Mostanra kiderült, hogy a bizottság csak november 30-i ülésére vette napirendre az indítványt. 'Csalódottan kell látnunk, hogy a parlamenti többség minden rendelkezésére álló időt kihasznál az időhúzásra, és kérésünkkel ellentétben a házszabály által biztosított 30 napos határidőt maximálisan kihasználva tűzi napirendre a Rádiógate- ügyet' - írja Kóka János.

Hozzáteszi: ezzel a lépéssel valószínűleg sikerül elérniük, hogy ebben a parlamenti ciklusban már nem indulhat parlamenti vizsgálat, az 'érintett cégek nem mondhatják el, hogy kik zsarolták meg őket'. Kóka szerint ez a cinikus döntés azt üzeni a választóknak, egyik nagy párt sem érdekelt abban, hogy a vizsgálóbizottság segítségével a nyilvánosság is megismerhesse a politikai zsarolási botrány részleteit és felelőseit.

Mint írja, annak ellenére akarja a két, feltételezések szerint érintett nagy párt eltussolni az ügyet, hogy a legfőbb ügyész hétfőn a parlamentben, a liberális frakció által benyújtott interpellációra válaszolva bejelentette, hogy hivatalból eljárást indít. Az interpelláció a megjelent információk alapján felvetette a befolyással üzérkedés, de akár a nemzetközi közélet tisztasága elleni bűncselekmény, illetve más, a közélet tisztasága elleni bűncselekmény gyanúját is.

Az ORTT október 28-án meghozott döntése alapján az FM1 konzorcium nyerte el a nagyobbik, az Advenio Zrt. pedig a kisebbik vételkörzetű országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot a következő hét évre. Az előbbi hullámsáv, amelyen jelenleg a Sláger Rádió adása hallható, 81 százalékos lefedettséget biztosít, a lakosság 67 százalékát elérő másik frekvenciát november 18-ig a Danubius Rádió használja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.