Simon Gábor állítja: nem rendelt útlevelet Welsztől

Tagadta bűnösségét Simon Gábor, aki szerint nem pártpénz volt a titkos számláin talált 120 millió forintnyi valuta, és nem rendelt bissau-gineai útlevelet Welsz Tamástól.
Tagadta bűnösségét az első tárgyalási napon Simon Gábor. Az MSZP korábbi elnökhelyettesét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolta az ügyész, aki szerint Simon összesen 120 millió forintnyi valutát tartott külföldi bankszámlákon, amelyek után nem adózott.

Simon azt állított, hogy a sajtóhírekkel szemben ezek nem titkos pártpénzek voltak, hanem korábbi vállalkozásainak az eredményei. Arra is kitért Simon Gábor, hogy a híresztelésekkel ellentétben sosem rendelt bissau-gineai útlevelet Welsz Tamástól, az csak az azóta elhunyt üzletember blöffje volt.

A vád szerint Simon Gábor 2008 és 2012 közötti jövedelemként vagyonnyilatkozataiban, illetve adóbevallásaiban kizárólag az országgyűlési képviselői, illetve államtitkári tisztségéért kapott bevételeket tüntette fel, miközben más országban nyitott bankszámláin ismeretlen forrásból százmillió forintnál is magasabb összeget helyezett el különböző valutában.

Simon Gábor ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények emelt vádat az ügyészség.

Simon Gábor az eljárás során befizette az államkasszába a hiányzó összeget. Az ügyészség szerint azonban az ügy tárgyi súlya miatt indokolt letöltendő szabadságvesztés kiszabása.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.