Simicskáék már felkészültek az újabb csatára

A Metropol már jó ideje készül a határozott idejű BKV-szerződés lejártára – reagált hétfőn délután a napilap kiadója a Népszabadság cikkére.

Lapunk hétfői számában arról írt, hogy a BKV nem tervezi annak a szerződésnek a meghosszabbítását, amit az ingyenes napilap terjesztésére kötött tíz évvel ezelőtt. A közlemény szerint nyár óta „alternatív fővárosi terjesztési rendszert építettek ki", melynek tesztidőszaka novemberben indult. Ez a kiadó szerint ugyanolyan elérést biztosít a metróállomások és a főbb tömegközlekedési útvonalak mentén, mint a régi rendszer. Az új rendszert a napokban egy külön reklámkampánnyal is megerősítik, szlogenjük a „Mostantól még több kézből!" lesz.

A kiadó közleményében azt is hangsúlyozta, hogy a lap már rég nincs kiszolgáltatva a BKV-nak, a metrónak – ahogy a lap neve sugallná. „A Metropol teljes példányszámának alig a negyede talál jelenleg gazdára a BKV hálózatának igénybevételével" – olvasható a kiadó levelében. A Metropol azt is hangsúlyozta, hogy a BKV által a Népszabadságnak megadott 114 terjesztési pontból „csak 65 helyszínt használnak", azaz már korábban közel felét kiváltották.

„A közismerten veszteséges BKV aligha engedheti meg a szerződés megszűnéséből fakadó százmilliós bevételkiesést" – jegyzi meg a kiadó. A közleményében szerint, nem arról van szó tehát, hogy „kiraknák őket", csak lejár a szerződés. A kiadó úgy tudja, a közlekedési vállalat „tendert készül kiírni a metróállomások területén történő ingyenes lapterjesztésre, és ezen nyilvánvalóan a Metropol is indulni kíván".

Mint ismert, a Metropol kiadója annak a cégnek, a Megapolis Zrt.-nek a tulajdonába tartozik, mely október 15-én szintén bejelentette az igényét a TV2-re. A Megapolis Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak az érdekeltsége.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.