Simán átmászták a drótkerítést a menekültek

Hiába a határzár, a menekültek feltalálták magukat. Pénteken hálózsákokat és hátizsákot tettek a déli határon húzódó drótkerítésre, és átmászták azt.

Délmagyar munkatársainak szeme láttára fogtak el pénteken két nagyobb csoportot a rendőrök: a migránsok a vizes csatornát és a NATO-pengesort leküzdve érkeztek meg az egyenruhások elé. A röszkei határszakaszon alig pár napja épült a gyorstelepítésű drótakadály, máris megrongálták.

A kerítést körülbelül negyven menekült mászta meg pénteken. A csoportot már várták a rendőrök, hiszen a hőkamerán már látták őket. Amikor a lap munkatársai közelebbről megnézték a határátlépés helyszínét, azt látták, hogy a menekültek több mint három helyen mászták meg a drótokat, a pengéktől pedig hálózsákokkal próbálták magukat védeni, de volt, aki a hátizsákját is bevetette a drótok lenyomásához.

Bár a migránsok nem jutottak messzire, bebizonyosodott, hogy a frissen felállított rendszer megrongálásához nem kell sok erőfeszítés.

A Délmagyar szerint a Röszkén történt eset jól mutatja, hogy a menekültáradat Ásotthalom térségéből Röszke-Szeged felé mozdult el. Ezt bizonyítják a folyamatosan megjelenő rendőrségi közlemények is, amelyek már a röszkei elfogásokról szólnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.