Sikkasztásról kérdezték, kommunistázni kezdett a fideszes alpolgármester

Nem építettem, hanem családi összefogással és részben hitelből felújítottam a házamat - ezt mondta sajtótájékoztatóján Némedi Lajos, Veszprém fideszes alpolgármestere, akivel kapcsolatban legutóbb az Index írta meg, hogy összefüggés lehet a veszprémi intézményi szolgáltatónál keletkezett hiány és az alpolgármester házépítése között.

Némedit többször is nyilvánosan kérdezte az időközi országgyűlési választásokon őt legyőző független Kész Zoltán, hogy indult-e ellene eljárás, vagy kihallgatták-e a veszprémi intézményi szolgáltató ellen folyó büntetőeljárásban. Az alpolgármester helyett a Fidesz veszprémi frakciója válaszolt, s politikai vádaskodásnak nevezte a felvetést.

Némedi Lajos hétfőn mégis megszólalt, bolsevik, kommunista módszernek tartotta az ellene folyó propagandát, amely szerint közpénzből építette a házát. Nem vagyok korrupt – jelentette ki az alpolgármester.

Ezt követően Kész Zoltánról beszélt, azt vetette a szemére, hogy szélsőségesen liberális  gazdasági elképzeléseket valló alapítánynak a tiszteletbeli elnöke. Barátja pedig Somogyi Zoltán, aki a Political Capitalnak is a vezetője volt, s a társaság még a szegedi Botka Lászlóékól is kapott megbízást   Némedi nem állt meg ennél, a Politica Capital kapcsán a pesti éjszakákban aktatáskákban átadott közpénzekről beszélt,  Gőgös Zoltánt pedig  Kész Zoltán fő mentorának nevezte.

A sajtótájékoztatón megjelent Kész Zoltán is a mikrofonhoz lépett, s javasolta, hogy vitassák meg együtt Veszprém gondjait és jövőjét, az alpolgármester azonban elment. A rendezvényt meghekkelő Kész pedig úgy fogalmazott, hogy az általa korábban föltett kérdésekre az alpolgármester most sem válaszolt.

A sajtótájékoztatót erre a linkre kattintva lehet megnézni

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.