Sikítva hallgatták Morvai levelét

Péntek este Pécsett, a Széchenyi téren tüntettek a Martonfa mellé tervezett menekülttábor ellen. Akárcsak az egy nappal korábbi félpályás útlezárás alkalmával, most is martonfaiak és a szomszédos települések lakói demonstráltak, mintegy háromszázan.

A rendezvényen felszólalók főképp azt bírálták, hogy a kormány a helybéliek tájékoztatása és megkérdezése nélkül jelölte ki a tábor helyét.

Fotó: Löffler Péter / Népszabadság

A radikális jobboldal különösen erősen képviseltette magát a tüntetésen. A felszólalók mellett az Új Nemzeti Gárda Mozgalom nyolc, fekete ruhás tagja állt sorfalat. Az egyik szónok, Szőcs Norbert, a Jobbik baranyai szervezetének elnöke azt firtatta, hogy: hol volt a nemzeti együttműködés, amikor a Fidesz a helybélieket kihagyva döntött a táborról. Szőcs azt jövendölte, hogy fertőző betegségeket hoznak majd a menekültek, akik nyugatról visszadobott, harcedzett veteránok.

Fotó: Löffler Péter / Népszabadság

Szót kapott a menekülteket a pécsi állomáson ellátó civil szervezet, a MigSzol városi csoportvezetője, Garzó Gábor, aki megpróbálta megnyugtatni a tüntetőket, hogy nem kell félni a migránsoktól, mert nem agresszívek és nem hoznak magukkal fertőző betegségeket. Bár szavait udvarias taps fogadta, Garzónak nem volt akkora sikere, mint annak, amikor felolvasták Morvai Krisztina levelét, amit a Jobbik európai parlamenti képviselője a belügy- és a földművelésügyi miniszternek írt. Morvai szerint a tábor kijelölése törvénysértő, mert a martonfai terület a nemzeti földalap része, így azt csak mezőgazdasági feladatra lehet igénybe venni.

Ezt a hírt nagy tapssal és örömteli sikításokkal fogadták a tüntetők.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.