Semjénnek papírja van az etikai vétségről

Az ELTE társadalomtudományi kara pusztán a vétséget állapította meg, de többet nem tesz.

A háromtagú vizsgálóbizottság megállapította, hogy "súlyos tudományetikai vétség történt", de további lépést nem tesz az ELTE társadalomtudományi kara Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozata ügyében - összegzett Tausz Katalin dékán pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A dékán a karon most lezárult vizsgálatot ismertetve kifejtette: a háromtagú bizottság megállapította, hogy nagyon jelentős szövegegyezés található a szakdolgozat konzulense, Molnár Attila Károly később publikált írása és Semjén Zsolt szakdolgozata között.

Ezután tanulmányozni kezdték az 1992-ben érvényes tanulmányi és vizsgaszabályzatot. Ennek alapján arra jutottak, hogy az akkori szabályok alapján "a záróvizsga rendjében nincs semmiféle részletes útmutatás arról, melyek a szakdolgozattal kapcsolatos részletes szabályok, illetve, hogy mi történik akkor, ha utólag kétség merül fel egy vizsgázó teljesítményével kapcsolatban". Így semmiféle lehetőség nincs hivatalos eljárás lefolytatására ebben az ügyben - mondta a dékán.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tudomásul veszi az ELTE bizottságának hivatalos állásfoglalását, amelynek alapján semmilyen intézkedés nem indul szakdolgozata ügyében. A kereszténydemokrata politikus - csakúgy mint az egyetem - "véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a témát" - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Semjén tudomásul veszi a döntést, amely etikai vétséget állapított meg
Teknős Miklós 2012.11.19. Digitális 2012. november 19. Parlament. Országgyűlés. Új választási törvény megszavazásának napja, de elhalasztották a szavazást. Semjén Zsolt (KDNP) és Selmeczi Gabriella. Fotó: Teknős Miklós
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.