Semjén Zsolt nem ül fel olyan hóbortoknak, mint a tudomány

Bár nem erről kérdezték, Semjén Zsolt nehezen hihető, már-már tudománytagadó monológgal kápráztatta el a Hír TV nézőit.
A YouTube-ra néhány nappal ezelőtt felkerült és az Index által felfedezett műsorrészletben Orbán Viktor első számú kormányzati helyettese a kabinet struktúrájára vonatkozó kérdések kapcsán majdnem örökre csapdába zárta magát egy, a teremtésről szóló gondolatmenetbe.

Legelőször is, a teremtés és az evolúció-elmélet viszonyáról kifejtette: „Ha egy dogmatikus evolucionista elméletet vallanánk, akkor az természettudományos képtelenség lenne, mert azt állítaná, hogy valami olyat ad, amije nincsen. (...) a teremtés azt mondja, hogy az abszolútum, az Isten, a fejlődést beleprogramozta az anyagba, energiába, és ez bomlik ki a történelem során. De eleve benne kell lennie ahhoz, hogy ki tudjon fejlődni."

A kijelentést azonban még tudta tetézni:

„Azt is kell látni, hogy az evolúció egy hipotézis. Ami valószínű hipotézis. (...) Logikai problémák is vannak vele. Most csak egyet mondok. Azok a fajok maradtak fenn, amelyek alkalmazkodtak a környezethez. Mely fajok alkalmazkodtak a környezethez? Azok, amelyek fennmaradtak."

Semjén Zsolt közlésének az eredeti témával kapcsolatos relevanciájáról nem adott tájékoztatást, és ezen a ponton a Hír TV műsorvezetője is jobbnak látta beavatkozni.

Mi most nem kezdenénk el fejtegetni, hogy a kormányfő-helyettes kijelentésével ellentétben az evolúció jelen állás szerint a fizikai törvényekhez hasonlatosan egyöntetűen elfogadott tény, a videó tudományos igényességű kritikáját elkészítette a Critical Biomass blog.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.