Selmeczi Gabriella lesz a népjóléti bizottság elnöke

A fideszes Selmeczi Gabriella váltja az egészségügyi államtitkárrá kinevezett Zombor Gábort a parlament népjóléti bizottságának élén - döntött hétfőn egyhangúlag az Országgyűlés, amely arról is határozott, hogy a nemzeti összetartozás bizottságának elnöki posztjára a szintén fideszes Pánczél Károly kerül.

A nemzeti összetartozás bizottságában is azért volt szükség a cserére, mert az eddigi elnököt, Potápi Árpád Jánost államtitkárrá nevezték ki a Miniszterelnökségen, ahol szintén a nemzetpolitikáért felel.

Kurucz Árpád / Népszabadság

A népjóléti bizottságban Selmeczi Gabriella alelnöki székét frakciótársa, Bene Ildikó kapja.

Miniszteri és államtitkári kinevezések miatt több más bizottsági poszton is változás lesz. Az Országgyűlés döntése értelmében a gazdasági bizottság két kormánypárti alelnökét, a nemzeti fejlesztési miniszterré kinevezett Seszták Miklóst és a Miniszterelnökségen parlamenti államtitkár L. Simon Lászlót a fideszes Mengyi Roland és Völner Pál váltja.

Az igazságügyi bizottságba alelnöknek - Czunyiné Bertalan Judit köznevelési és Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár helyére - a fideszes Vitányi István és Budai Gyula kerül.

A mezőgazdasági bizottságban Nagy István, a földművelésügyi tárca parlamenti államtitkára helyett a fideszes Farkas Sándor lesz az egyik alelnök.

Az Országgyűlés emellett az önkormányzati államtitkárrá kinevezett fideszes Pogácsás Tibor megüresedett jegyzői helyére frakciótársát, Gelencsér Attilát választotta meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.