Selmeczi Gabriella cáfolja, hogy pályázna a kancellári posztra

A Délmagyar tudni véli, hogy Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő is pályázott a szegedi egyetem kancellári posztjára, ezt azonban az érintett lapunknak határozottan cáfolta.

Pályázatot írt ki a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztjának betöltésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). A delmagyar.hu úgy tudja: Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő is beadta pályázatát. De a jelentkezők sorában ott van Dlusztus Imre, a lap egykori főszerkesztője, aki jelenleg a mórahalmi Mini Hungary Park vezetője. És a hírek szerint kancellár szeretne lenni Dömötör Máté, az igazgatásszervezési és szolgáltatási központ főigazgatója is, aki jelenleg a kancellárhelyettesi feladatokat látja el az egyetemen.

Az EMMI pályázatára december 31-ig lehetett jelentkezni. A minisztérium közlése szerint tizenheten szeretnék vezetni a szegedi egyetemet.

A kancellári poszt Devecz Miklós távozásával üresedett meg. A korábbi kancellár tavaly szeptemberben mondott le, miután egy Facebook-bejegyzés miatt a sajtótámadások kereszttüzébe került. Facebook-oldalán egy botrányos fotót közölt, amelyen csónakban ülő meztelen nőket voltak láthatók. A mellettük lengyelül az volt olvasható: "Végre normális bevándorlók". Miután a sajtó foglalkozni kezdett a bejegyzéssel, a képet törölték az oldalról a fotót. A 2014 decemberében kinevezett Devecz állította, nem volt köze a Facebook-bejegyzéshez, ugyanakkor lemondott posztjáról. Devecz november 28-áig töltötte lemondási idejét, azóta Dömötör Máté látta el a feladatait.

A pályázókkal szemben feltétel a magyar állampolgárság, a büntetlen előélet, felsőfokú végzettség, illetve felsőoktatási intézményben, gazdasági társaságban, központi vagy területi közigazgatásban szerzett három éves vezetői gyakorlat. A pályázókat a miniszterelnöki döntést megelőzően szakértő bizottság hallgatja meg. Ha az eljárás eredményes lesz, a nyertest várhatóan február 15-én nevezi ki három évre, 2019. február 14-éig a miniszterelnök.

Selmeczi cáfol

A cikk megjelenését követően Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő lapunknak határozottan cáfolta a delmagyar.hu hírét, hogy pályázott volna a szegedi egyetem kancellári posztjára. A képviselő hamarosan a hírt hivatalosan is cáfoló közleményt ad ki.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.