A díszpáholyban: Schmitt, Csányi, Orbán és Hernádi

A legszebb öröm a káröröm. E kedves magyar mondás jutott eszembe, amikor a Videoton hétvégi vereségét kommentáló reagálásokat átfutottam.

A Videoton-Debrecen rangadóval szerencsénk volt, mert előzőleg diadalra lehetett számítani. Ennek reményében felvonult Sóstóra, Orbán Viktor „csapatának” meccsére a magyar csúcselit. Mindezt megorrontotta az MTI, s készített a meccs előtt egy pompás képet. A derbi délután négykor kezdődött, a fotót, amelyen Orbán Viktor szotyizik (Telkiben, a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában az van írva a pálya szélére, hogy dohányozni és szotyizni tilos!), Dr. Schmitt Pál jókedvűen röhincél, Csányi Sándor, az OTP-vezér pedig kicsattan a jókedvtől, nyomban közzétették. Eléggé oligarchás a hangulat!

Vidám fiúk a lelátón
Székesfehérvár, 2012. március 18. Schmitt Pál köztársasági elnök (b2), Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (k), Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója (k, takarásban) beszélget a székesfehérvári Sóstói Stadion díszpáholyában a Videoton FC - DVSC-TEVA labdarúgó mérkőzés előtt. MTI Fotó: Beliczay László

Hernádi Zsolt a tejüveg mögött múlatja az időt, s nincs ugyan a képen, de a Hvg.hu fotógalériájában ott van, hogy Orbánt borospohárral a kezében köszönti a kancellária vezetőjéből lett hajdani független elemző, a mai alkotmánybíró Stumpf István.

Szotyi ide, oligarchák oda, vesztett a Videoton, amivel elszálltak bajnoki reményei. Kósa Lajos „csapata”, a Loki nyert 1:0-ra, a miniszterelnök, akinek VIP-parkolója van a lelátó alatt, mehetett haza kolbászt tölteni. Schmitt doktor is hazakullogott. A fotó viszont, amelyet az MTI 17.36-kor adott ki (ekkor még 0:0 volt az állás), elkezdett körbetáncolni, s nagy össznépi internetes kuncogássorozat vette kezdetét. Melynek lényege, hogy Európa pitbulljának kedvenc csapatát Coulibaly kivégezte. A pitbullt az amerikai Foreign Policy magazin ragasztotta Orbánra a hétvégén. Ez a hír együtt jelent meg a keresőoldalakon a Videoton vereségével.

A székesfehérváriak sorozatban hét győztes bajnoki után kaptak ki ismét, s így 12 pontra nőtt a hátrányuk a Debrecennel szemben. Bozovic kapitális hibáját – "a hálóőr a saját 16-osa előtt eladta a labdát" – a Debrecen kihasználta, s ezután a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket a lefújásig.

Az MTI a kedélyes fotót szokás szerint betűjelekkel látta el, nehogy valaki összetévessze Schmitt Pált Hernádival vagy Csányival. A köztársasági elnök a b2, Csányi, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a k, Orbán Viktor miniszterelnök a j, Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója szintén a k jelet kapta, de hozzáírták: takarásban. A b2 azt jelenti: balról a második. A j azt, hogy jobbról, a k meg azt, hogy középen. A képalá az illusztris vendégekről az volt, hogy az urak (név és rang pedánsan fölsorolva) beszélgetnek a székesfehérvári Sóstói Stadion díszpáholyában a Videoton FC – DVSC-TEVA labdarúgó mérkőzés előtt.

Voltak egészen szellemes reagálások. Az egyik újság fölidézte Orbánnak azt a mondatát, amelyet tavaly, a Vidi bajnokká válása utáni meccs végén írt: "Jó reggelt kívánok, fehérvári királyok! Hajrá Vidi!” A bulvárműfajban a pálmát a Blikk vitte el: "Orbán szotyizott, a Vidi kikapott."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.