Schmidt Mária Gyurcsány és Orbán nélküli egységkormányt akar

Schmidt Mária szerint nagyobb a baj annál, mint sem hogy pártokra lehetne bízni a megoldást, ezért a köztársasági elnök fellépését sürgeti.

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor nélküli nemzeti egységkormány létrehozását látja szükségesnek Schmidt Mária a Terror Háza Múzeum főigazgatója. A jobboldal egyik ismert ideológusa a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában fejtette ki, hogy olyan nagy bajból, amellyel most számolni kell, csak akkor tudunk  kikecmeregni, ha egy irányba húzzuk a szekeret, de előbb kitaláljuk, hogy melyik ez az irány. Nem könnyű a feladat, mert válság sújtja az egész világot. Schmidt elképzelései szerint a következő választásokig tartana a nemzeti egységkormány megbízatása, és csak bizonyos intézkedések megtételére szólna.

Az Orbán kormány idején létrehozott Terror Háza főigazgatója mai kormányt úgy értékelte: ez annyit tud, hogy államcsőd közeli helyzetbe vezette az országot. De az egység érdekében azt sem tartaná jónak, ha Orbán Viktor, vagy bármely más párt vezetője szerepet kapna az egségkormányban. Schmidt elképzelhetőnek tartja, hogy az általa vázolt cél érdekében a köztársasági elnöknek kezdeményezően kell fellépniel, vagy - közelebbről meg nem határozott módon - a társadalomnak kell lépéseket tennie.

Most & Itt - FSP blogjában foglalkozik Schmidt ötletével. Bejegyzésének címe: Jöjjenek a tisztakezűek!

Schmidt Mária fontos szerepet szánna Sólyom Lászlónak
Schmidt Mária fontos szerepet szánna Sólyom Lászlónak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.