Sándor Erzsi, Gerle Éva és Mihalicz Csilla a Hüpatia-díjasok

Sándor Erzsi, Gerle Éva és Mihalicz Csilla kapta az idei Hüpatia médiadíjat. A pályázatra a nemek egyenlőségét bemutató, a nők helyzetét ábrázoló újságírói munkákkal lehetett nevezni.

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, az Európai Női Lobbi (EWL) magyar tagja, 2013. március 8., a nemzetközi nőnap alkalmából létrehozta a HÜPATIA médiadíjat a nők és férfiak társadalmi egyenlőségéért a magyar sajtóban.

A pályázaton újságírók és civil bloggerek indulhattak, illetve jelölhették őket munkatársaik, olvasóik, hallgatóik, nézőik. Az ókori, alexandriai csillagásznőről elnevezett pályázat célja, hogy a nyomtatott, az elektronikus és az online média előítéletektől mentesen, hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatással segítse a nemek valódi egyenlőségét, kritikusan viszonyuljon a nők elleni erőszakról, így a párkapcsolati erőszakról, a szexuális erőszakról és a prostitúcióról szóló tévhitekhez és sztereotípiákhoz, és kerülje az áldozathibáztatást.

A 2012. március 1-je és 2013. április 20-a között megjelent munkákat százezer forint pénzjutalommal díjazták.

A díjat a Hivatásos Média kategóriában Sándor Erzsi (MTVA, Kossuth Rádió, Tiltakozó rendezvény a kényszerláthatás ellen. 2012. június 16., Kramer kontra anyaság. 2012. június 22.) kapta, a Civil Blog kategória különdíját Gerle Évának (http://csakazolvassa.wordpress.com/) ítélte oda a zsűri, a Hüpatia Kurázsi Különdíjasa Mihalicz Csilla (Nők Lapja, A lányom nélkül soha I-II. 2013. január 16., január 23.) lett. 

Mindhárom kolléganőnknek őszintén gratulálunk!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.