Sándor Mária inkább börtönbe megy, de nem fizet

Pénzbírságot kapott Sándor Mária, és társai, mert két hete flashmobbal leállították 18 percre a közlekedést az Erzsébet hídon – adta hírül az atv.hu.

A  fekete pólós mozgalmat elindító ápolónő a portálnak azt nyilatkozta: nem hajlandó fizetni, inkább leüli a rá kiszabott büntetést.
Sándor Mária augusztus végén mondott fel a Péterfy Sándor utcai kórházban, ahol szakápolóként dolgozott. Döntése tiltakozás volt a szakmai kamara tevékenysége és a kormányzat egészségpolitikája miatt.

Két nappal később kollégáival flashmobot szerveztek az Erzsébet hídra, melynek során „Ne engedjétek külföldre a nővéreinket!” szövegű molinókat feszítettek ki, és rövid időre megbénították az autóforgalmat. A rendőrség nyolc emberrel szemben tett feljelentést az útlezárás miatt. Sándor Mária nem hajlandó fizetni, ezért inkább leüli a rá kiszabott büntetést.

Sándor Máriát  a gyülekezési joggal való visszaélés és közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt, halmazati büntetésként 50 ezer forintra bírságolták meg. Mivel fellebbezésre nincs lehetősége, és esze ágában sincs befizetni az egyébként a rendőrség által kézzel előre kitöltött csekket, a másik két felkínált lehetőség valamelyikét fogja választani. 60 óra közérdekű munka, vagy 10 nap szabálysértési elzárás a két opció. Utóbbi esetében ügye a Pesti Központi Kerületi Bíróságra fog kerülni. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.