Új nevet keres Sándor Mária, sem ő, sem a civil mozgalom nem eladó

A Országépítők nevet kitaláló támogató kihátrált a mozgalom mögül.

 A fekete ruhás nővérként ismertté vált civil aktivista a július elsejei Kossuth téri gigademonstráción jelentette be, hogy egy új, politikai pártok felett álló, a tenni akaró állampolgárokat tömörítő társaságot hoztak létre, Országépítők néven. Akkor azt is mondta: „Ahogyan a pedagógusok, úgy ők is keményen dolgoznak egész nyáron, mert szeretnék összegyűjteni azokat a civileket, akik egy más országot akarnak építeni". Azt is hozzátette, hogy erről bővebben csak szeptemberben kíván nyilatkozni, de addig is meg lehet őket keresni, és lehet hozzájuk csatlakozni. Azért, hogy egy év múlva ne ugyanez a dal legyen."

Fotó: Szabó Miklós / Népszabadság

A nyár alatt nyolc szervezet állt be a „közös ernyő alá", ám a mozgalomnak nevet adó támogató mind nagyobb befolyást akart a szervezet döntéseibe, ezt viszont az érintettek, köztük Sándor Mária is elutasította. Mint azt lapunknak mondta: sem ő, sem a civil mozgalom nem eladó. Ha kell, naponta újra kezdik.

„Mostanra összeállt a program, az őszi országjáró helyszínek is megvannak, de a szervezetnek nincs neve" – mondta lapunknak a fekete ruhás ápolónő. Hozzátette: pontosan tudja, mekkora szükség van rájuk, hiszen a sajtószabadság korlátozott, a kormányzati székek elkoptak, az ellenzék parlamenti jelenléte formális éppen ezért a társadalom a civilektől várja a kiutat, a hatékony fellépést.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.