galéria megtekintése

Saját párttársait is lazán felnyomta a fideszes főfeljelentő

5 komment


Bita Dániel

Hűtlen kezelés gyanúja miatt az ügyészséghez fordult bejelentéssel hétfőn megjelent cikkünk nyomán Tényi István.

Ebben elsőre semmi meglepő nincs, a jogi ügyeket tekintve bizonyára a legaktívabb magánszemélynek meglehetősen nagy rutinja van már a hasonló beadványok megfogalmazásában, saját összesítése szerint kétszáznál jár. Ami az esetet érdekessé teszi, hogy a belvárosi Fidesz-szervezet tagja ezúttal legközelebbi párttársai – a kormánypárti többségű V. kerületi képviselő-testület – döntését vizsgáltatná ki a Fővárosi Főügyészséggel.

Hétfői cikkünkben megírtuk, hogy a Kúria jogerősen lapunknak adott igazat a Belvárossal szemben, és megállapította: a valóságnak megfelelően számoltunk be arról, hogy egy 1500 négyzetméteres Károly körúti üzlethelyiséget – amelyben ma szupermarket működik – 159 ezer forintos négyzetméteráron adott el az önkormányzat.

A vételárat csökkentette a bérlőknek járó 30 százalékos engedmény, amelyet az önkormányzat arra hivatkozva biztosított a helyiséget alig fél éve, 2010 júliusa bérlő L. V. L. S. H. Kft.-nek, hogy az ingatlanra valaki más korábban, a vonatkozó rendelet hatálybalépése előtt vételi kérelmet nyújtott be.

 

Tényi ebben lát kivetnivalót, szerinte ugyanis az árat nem az irányadó jogszabályoknak megfelelően csökkentették, így az önkormányzatot vagyoni hátrány érhette. Nem csak ebben az esetben, hanem a szomszédos Károly körút 26. alatti ingatlan eladásánál is, amelyet egy Pápa Marianne érdekeltségébe tartozó cég vásárolt meg 52 millió forintért, majd adott tovább nyolc hónappal később 102 millióért. (Pápa Habony Árpád nagybátyjának – a korábban a józsefvárosi piacot üzemeltető Szetlik Ferencnek – az özvegye.)

Fotó: Kurucz Árpád / Népszabadság/archív

Tényi érvelése szerint egyik ingatlan esetében sem igaz, hogy a vételi kérelmet a rendelet 2009. január 26-i hatálybalépése előtt nyújtotta volna be a bérlő, vagyis ez alapján nem lehetett volna a Károly körút 22-24. esetében százmillió, a Károly körút 26. esetében 22 millió forinttal csökkenteni a vételárat.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.