galéria megtekintése

S. Pált hetekkel ezelőtt még látták a tévében

3 komment


B. I.

S. Pált, akiről múlt héten a 444.hu cikke alapján kiderült, hogy az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának magyartanáraként rendszeresen molesztálta a diákjait, hetekkel ezelőtt még látták egykori munkahelyén, a közszolgálati média Kunigunda utcai székházában. Egy diákcsoportot vezetett a közmédia székházában.

Vendégként még hetekkel ezelőtt is járt az MTV székházában
Vendégként még hetekkel ezelőtt is járt az MTV székházában
Népszabadság/archív

A hvg.hu szerint S. Pál a Budapesti Kommunikációs Főiskolán (BKF) tanít az okleveles mozgóképművész szakon. A négy féléves képzés államilag támogatott és önköltséges formában is indul, utóbbi 449 000 forintba kerül félévenként, levelezősöknél a tandíj 379 000 forint.

Liberális gondolkodásmódot képviselt, ami az SZDSZ eltűnésével "idejemúlttá" tette őt a köztévében – mondják a volt kollégák

 

A főiskola által meghirdetett „kreatív producer” szakiránynak szeptembertől ő lett volna a vezetője – olvasható a honlapon. Erről az új kínálatról az olvasható az intézmény weboldalán, hogy az oktatás S. Pál, mint „szerkesztő, dramaturg” vezetésével „olyan plusz tudás megszerzésére ad lehetőséget, amely a média szerteágazó világában érvényesíthető”.

Born Ádám, Balázs Béla-díjas rendező, a mozgóképművész szak szakmai vezetője a hvg.hu-nak megerősítette, hogy a náluk tanító S. Pál azonos a diákok molesztálását beismerő korábbi gimnáziumi tanárral. Mint mondta, az biztos, hogy ezek után nem taníthat a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, erről előzetesen már egyeztetett is vele.

S. Pál korábban a Magyar Televíziónál dolgozott, ő volt a Kulturális Főszerkesztőség vezetője. Egykori tévés kollégái elbeszélése alapján S. Pál az 1990-es évek elejétől dolgozott az MTV-nél 2009-ig, amikor is közös megegyezéssel távozott a cégtől.

A 444.hu cikke szerint S. Pál a 90-es évek elejétől ifjúsági műsorokkal foglalkozott. Rendszeresen jelentkező adást készített, aminek szereplői gimnazisták voltak. A kiválasztottság és a mitikus világ itt is ugyanúgy érvényes volt, mint a táborokban vagy az iskolai színjátszás próbáin. Sőt talán itt volt a legélesebben átélhető, hogy amit S. tud nyújtani a kamaszoknak, az egészen különleges lehetőség számukra. A tévés szereplés híressé tette őket, pénzt is kereshettek, sokkal többek lettek a gyerekek általa, mint az összes többi magyar gimnazista - írta a portál, S. ebben a közegben is szexuálisan közeledett több fiatal beosztottjához, akikkel éreztette, hogy a közös munka és a titokban együtt töltött percek ugyanannak az izgalmas kalandnak a részei. Leginkább a vágószobában, esténként közeledett azokhoz a tévésekhez, akiket be tudott hálózni. Azt mondta, hogy napközben foglalt a vágószoba, ezért kell este bemenni, amikor az épületben már kevesen voltak, nem nagyon zavarhatták meg az együttléteket. Akkoriban állandóan ment a pletykálás, hogy S. nem csak szakmai szempontból érdeklődik a fiatalok iránt. "Persze, mondták róla, hogy hát gyanúsan érdeklik őt a srácok, de bizonyíték sose volt, komolyan ezzel nem foglalkozott senki" – mondta a tévé egy akkor vezető munkatársa, aki szerint pletyka alapján senkit sem lehet meghurcolni – írta a 444.hu.

Miért kellett távoznia?
Miért kellett távoznia?
Népszabadság/archív

S. Pál két egykori közvetlen kollégája lapunknak azt mondta: ők nem tudtak arról, hogy S. bármelyik kollégához vagy a gyermekműsorok szereplőihez szexuálisan közeledett volna, de kizártnak sem tartják azt, hogy mindez megtörténhetett. Pál intelligens, elbűvölő, magával ragadó személyiség volt, és mindenki sajnálta, hogy elment a tévétől – mondták.

A 444.hu cikke szerint S. több évvel azután, hogy menekülni kényszerült az iskolából, ismét lebukott. Nyitva hagyott maga után egy e-mailt, amiben egy tinédzser fiúval beszélte meg, hogy miket csinálnak majd egymással a hétvégén. S.-től ekkor elfordultak a hozzá leginkább közel álló emberek, a tágabb baráti körben is megindultak a pletykák, elmaradoztak sokan a barátok közül.

Lapunknak az MTV több egykori munkatársa, S. Pál közvetlen kollégái azt mondták: ez a lebukás nem a tévében történhetett, mert akkor szerintük ők is biztosan tudtak volna róla. Ezt egyébként a 444.hu cikke sem állítja. 2009-es távozását egykori kollégái azzal magyarázták, hogy S. Pál nem titkoltan liberális gondolkodásmódot képviselt, ami az SZDSZ eltűnésével "idejemúlttá" tette őt a köztévében.

S. Pál a 444.hu-nak azt állította, hogy a tévés karrierje idején már nem közeledett gimnazistákhoz, a 25 évvel ezelőtti iskolai lebukása megváltoztatta az életét.

Lapunk telefonon hívta S. Pált, aki napok óta nem veszi fel a telefont. A Facebook-profilját is megszüntette.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.