galéria megtekintése

Rubovszky: Áder Jánosról szó sem volt!

5 komment


Csuhaj Ildikó

„Áder Jánosról szó sem volt! Ilyen beszélgetés nem volt” – állította a Népszabadságnak ma délben Rubovszky György. A  KDNP-s honatya munkatársunknak Varsóból igyekezett cáfolni a Hír Tv által rögzített magánbeszélgetésének a tartalmát, miszerint azt mondta volna Áder János államfőről: „nem létezik, hogy újraválasszák. A Viktor nem engedi meg”. Orbán Viktor sajtófőnöke munkatársunknak azt írta: kihallgatott magánbeszélgetések értelmezésében nem tud segíteni”.

„Áder Jánosról szó sem volt! Ilyen beszélgetés nem volt” – állította a Népszabadságnak ma délben Rubovszky György. A KDNP-s honatya munkatársunknak Varsóból igyekezett cáfolni a Hír Tv által rögzített, Vass Imre képviselővel folytatott magánbeszélgetésének a tartalmát, miszerint azt mondta volna Áder János államfőről: „nem létezik, hogy újraválasszák. A Viktor nem engedi meg”.

Rubovszky György, amikor még nem sejtette, hogy a Hír TV-t egyszer gyűlölni kell
Teknős Miklós / Népszabadság

A kereszténydemokrata politikus teljes nyilatkozatát a pénteken megjelenő Népszabadságban olvashatják.

 

Rubovszky György múlt héten rögzített magánbeszélgetése politikai skandalum – a Hír Tv kedden számolt be az esetről, és sugározta az ominózus hangfelvételt is. Eszerint „akár házszabálysértés árán is megakadályozza egy jobbikos javaslat napirendre vételét – mondta fideszes képviselőtársának az igazságügyi bizottság kereszténydemokrata elnöke a bizottság múlt heti ülése előtt a televízió szerint. Rubovszky Györgyöt akkor figyelmeztette Vas Imre, a beszélgetőpartnere, hogy egy tévékamera is a teremben van, de a politikus állítólag csak annyit mondott: „Ezt a mennyiségű hangot csak nem tudja rögzíteni”.

De Rubovszky György tévedett, a Hír Tv által rögzített felvételen Áder János neve és a köztársasági elnök titulusa nem hangzik el, az viszont igen: „Közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi meg”. A Hír Tv által nyilvánosságra hozott videón azt is mondja a KDNP-s politikus, hogy „ennél ügyesebben egyetlen lényeges kérdést nem adott vissza úgy, hogy megakadályozta volna” – de Áder János neve, vagy az, hogy „államfő”, illetve „köztársasági elnök” nem hallható.

Kedden Ruboszky György a Hír Tv-nek nem tagadta, hogy azt mondta volna, amit neki tulajdonítottak, viszont azt állította: a Hír Televízió stábja magánbeszélgetést hallgatott ki. A televízió riporterének a kérdésére, hogy miben tévednek, a politikus a parlamenti folyosón láthatóan felindultan úgy reagált: „Nem tévedtek, hanem aljasok voltak, mint mindig. Ott is elmondtam, hogy a Hír Televíziónak azért nincs keze, mert akkor nemcsak hazudni fog, hanem lopni is”.

Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét lapunk megkérdezte, valóban igaz-e, hogy a miniszterelnök „nem engedi” Áder János újraválasztását államfőnek – illetve Orbán Viktor tesz-e jelölést a köztársasági elnök személyére 2017-ben. A Népszabadságnak Havasi Bertalan azt írta: a köztársasági elnök megválasztásának rendjét részletesen szabályozza az Alaptörvény; a jelölési és választási folyamatban az Országgyűlésnek és a képviselőknek van szerepük.

„Parlamenti képviselők véleményének, kihallgatott beszélgetésének értelmezéséhez a miniszterelnök sajtófőnökeként nem tudok segítséget adni” – tudatta.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.