galéria megtekintése

RTL-es nagyágyút igazolt az TV2

5 komment

NOL

Az RTL-es Fókusz főszerkesztője, Jakab Ádám lesz áprilistól a TV2 összes hírműsorának főszerkesztője, az úgynevezett infotainment műsorainak irányítója – értesült több forrásból a Népszabadság. Ezzel meggyengült a hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien pozíciója, akinek irányítása alatt pár hét alatt a Tények több százezer nézőt veszített.

Jakab Ádám vezeti majd a híradó, az Aktív, a Fem3 Café és a főcsatornás reggeli műsor, a Mokka szerkesztőségét. A szakember az RTL-nél a bulváros magazinműsorokban dolgozott előbb riporterként, majd szerkesztőként, főszerkesztőként. (Cikkünk megjelenése után az RTL vezetése meggyőzte Jakabot, hogy mégis maradjon a csatornánál, a részletekről itt olvashat.)

Nem ő az első, akit a TV2 át tudott csábítani, hetekkel ezelőtt jelentették be, hogy a Tények egyik műsorvezetője, Gönczi Gábor lesz, aki szintén a Fókusztól érkezik. A Blikk korábban arról írt, hogy Gönczit álomfizetésért szerződtette le az egykori RTL-es vezérigazgató, a Dirk Gerkens vezérelte TV2.

A Story magazin korábbi főszerkesztője, a kormánypárti politikusokkal jó kapcsolatot ápoló Kökény-Szalai Vivien február végén lett hírigazgató, nevéhez fűződik több olyan lejárató riport, mellyel az Együtt alelnökét, Juhász Pétert, illetve a pedagógus mozgalom vezéralakját, Pukli Istvánt támadták. Úgy tűnik, ezt a stílust már a nézők sem szerették, az RTL-es Híradó és a Tények közti nézettségi olló drasztikusan szétnyílt. Többen távoztak a Tényekből, másokat kirúgtak. A tévében uralkodó rossz hangulatra, a Tények stílusa miatt szakított a TV2-vel Friderikusz Sándor is, ezzel a csatorna elveszítette az egyik legnézettebb műsorát, az Összezárva Friderikusszalt.

 
Jakab Ádám irányíthatja áprilistól a Tényeket
Teknős Miklós / Népszabadság

Kérdés, hogyan viszonyul majd egymáshoz Jakab és Kökény-Szalai hatásköre. Úgy tudjuk, mellérendelt viszonyban lesznek, de Jakab dolga lesz menedzselni a szerkesztőségeket, figyelni a nézettség alakulását.

Jakab leigazolásával egy időben folytatódnak a kirúgások is. Csütörtökön közös megegyezéssel távozott a TV2-től Amin-Váczi Virág, aki a Mokkát irányította, továbbá ő volt a Fem3 Café producere is. Távozása nyilván összefügg Jakab kinevezésével. Amin-Váczi volt Azurák Csaba helyettese. 

Felhívtuk Jakabot is, hogy valóban átigazol-e, de közölte, nem akar nyilatkozni. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.