Farkas Flórián 20 évesen fejezte be az általánost

A Romnet hosszú ideje kutatja a fideszes országgyűlési képviselő és miniszterelnöki biztos Farkas Flórián iskolai karrierjének homályos részeit.

A kutatás akkor kapott új lendületet, amikor néhány hónapja kiderült, hogy a roma politikus parlamenti önéletrajzában megadott információk csak részben feleltek meg a valóságnak. Ott azt írta, hogy 2005-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett politológusi diplomát, majd 2006-ig óraadó tanárként is dolgozott a karon. Valójában nem volt az egyetem oktatója.

A lap az év elején érettségi találkozót szervezett Farkas gimnáziumi osztálytársai számára, de senki sem jelentkezett az eseményre. A legfrissebb kutatások Farkas Flórián általános iskolai éveit vették górcső alá, és egészen meglepő eredményt hoztak. A Romnet szerint a politikus 20 évesen fejezte be az általánost.

Farkas Flórián
MTI

Mint kiderítették, az általános iskola 1-6. osztályát szülőfalujában, Tiszaroffon végezte. Az 1957-es születésű Farkas a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvoda igazgatója, Patocsai László által aláírt dokumentum szerint a 6. osztályt 1971/1972-es tanévben végezte el, 15 évesen. Az általános iskola 7. osztályát már a szolnoki Dolgozók „Tejüzem” Iskolájában végezte el három évvel később, 1975. január 30-án, egy 160 órás tanfolyam keretében.

A nyolcadikat már Dunaújvárosban, a Földes Ferenc Dolgozók Iskolájában járta ki. Az általános iskolai tanulmányait befejező okiratot 1977. június 9-én állította ki az intézmény, vagyis 20 éves volt, amikor az általános iskolai tanulmányait befejezte. A Romnet szerint ez az intézmény egy börtön oktatási intézménye lehetett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.