galéria megtekintése

Ő helikopterezett, a többiek meg güriztek – nagyon kiakadtak Rogánra a Fideszben

43 komment


Spirk József

Rogán Antal tekintélyének nem tett jót a Fideszben, hogy kiderült, éppen a népszavazás véghajrájában lépett le Budapestről, és nem is akárhogyan.

„A Tónival alapjában nincsen baj, de az, hogy a felesége hatására állandóan belemegy ezekbe a celebes hülyeségekbe, az nagyon sokat árt neki is, és a pártnak is”

– a Fidesz-frakció egyik tagja panaszkodott így a Népszabadságnak.

A képviselő szerint Rogán Antal kommunikációs miniszter nyírségi helikopterútja nagyon felborzolta a kedélyeket a hétfői parlamenti ülésre összegyűlt frakcióban.

 
Kap majd a fejére
Reviczky Zsolt / Népszabadság

A kormánypárt vidéki politikusainak rendszeresen magyarázkodniuk kell Habony Árpád és Andy Vajna életvitele és a körükbe tartozó nők bulvármegjelenései miatt – állította a képviselő, hozzátéve, hogy ami Rogánt illeti, egy a vasárnapihoz hasonló helikopteres képsorozat csak ront a helyzeten. Hiába támogatják ugyanis egy-egy kis faluban a Fideszt, a szimpatizánsok nehezen emésztik meg, ha látják, hogy a párt minisztere úgy megy szórakozni, hogy egy nyírségi utazásra elkölti a falusiak több havi jövedelmét.

A kormánypárti politikusokat azonban leginkább az háborította fel, állítja a lapunknak nyilatkozó képviselő, hogy Rogán éppen akkor utazott el egy vidéki lagziba, amikor a képviselők a hosszú kampány után még az utolsó napot is megnyomva teljes gőzzel dolgoztak azon, hogy érvényes legyen a népszavazás.

A falusiak több havi jövedelmének megfelelő összegből
Forrás: Mediaworks

A Népszabadság beszámolt arról, hogy a fideszes választókerületi elnökök és polgármesterek körében már hetekkel a kvótanépszavazás előtt pánikhangulat alakult ki, mert Orbán Viktor elvárásként fogalmazta meg, hogy október 2-án minden körzetben el kell érni az érvényességi küszöböt. A Fidesz politikusai abban a tudatban vetették bele magukat a mozgósításba, hogy a rosszabb eredményt akár saját karrierjük is derékba törtheti.

A helikopteres képek viszont azt bizonyították számukra, hogy amíg ők mozgósítottak, a fontos posztot betöltő Rogán kivonta magát a véghajrából.

Azóta kiderült, hogy a teljes sebességre kapcsoló Fidesz-gépezetnek sem sikerült megfelelnie az orbáni kívánalmaknak, az országos részvétel messze elmaradt az 50 százalékos érvényességi küszöbtől. Rogán belvárosi körzete ráadásul az átlagnál is rosszabb számokat produkált. A Belváros-Lipótvárosban ráadásul igen magas volt a kormány és a Fidesz álláspontjával szemben érvénytelenül és igennel szavazók aránya.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.