Rogán és az ingatlanmaffia ellen tüntet az Együtt

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja tüntetést tart az V. kerületben a "Rogán Antal és a körülette lévő ingatlanmaffia" ügyei elleni tiltakozásul szerda este - jelentette be Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt társelnöke.
Az Együtt véget akar vetni annak, hogy az V. kerületben sajátjukként kezelik a közvagyont és az igazságra - az ügyészség asszisztálása mellett - nem derül fény. Ennek érdekében demonstrációt tartanak az Erzsébet téren, ahonnan a Szerb utcába vonulnak, " mert ott van az az ingatlan, amelyik "sajtóinformációk szerint többek között Habony Árpádnak is az otthona" - közölte Szigetvári Viktor.

A társelnök a demonstráció apropójának azt nevezte, hogy az ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsította meg Rónaszéki László korábbi kerületi jegyzőt. Hozzátette: sajtóinformációk szerint "a Vizoviczki Lászlót érintő maffiaügyhöz" kötődő eljárás indult. Rónaszéki Lászlót korábban Puskás András volt alpolgármester címzetes főjegyzői címre terjesztette fel, aki ezt a minősítést 2011-ben meg is kapta a kormánytól - idézte fel Szigetvári Viktor.

Tudják - mondta -, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, volt belvárosi polgármester azzal védekezik, hogy Rónaszéki Lászlót az ő kérésére távolították el hivatalából. A politikus felszólította Rogán Antalt, tisztázza, mi a viszonya azokhoz az ügyekhez, amelyekkel a volt jegyzőt meggyanúsították.

Polt Péter legfőbb ügyésztől részletes tájékoztatást kért Szigetvári Viktor, és felszólította az ügyészséget, hogy számoljon be arról, mi a helyzet az V. kerületi éttermek teraszengedélyeit vizsgáló nyomozásban.

Giró-Szász András kormányszóvivőt, "Heim Péter volt üzlettársát és jelenlegi együttműködő partnerét" arra kérte, tisztázza, "miért hazudott", amikor korábban azt nyilatkozta, csak tavaly nyáron szerzett tudomást egy Heim Péter által szervezett V. kerületi, Dorottya utcai ingatlanvásárlásról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.