galéria megtekintése

Elképesztő luxusban utazott el a Rogán család a médiaceleb lagzijába

A politikus családjának helikopteres kalandban volt része: óránként negyedmillió forintba kerül az a luxusgép, amellyel repültek.

Élménydús hétvégéje volt a Rogán családnak – ez derül ki abból a fotósorozatból, amely tegnap jutott el lapunkhoz. A budaörsi repülőtéren készített képeken látható, amint Rogán Antal családja leszáll egy Bell 206-os típusú helikopterrel, nem sokkal vasárnap tizenegy óra után. Épp azokban a percekben, amikor a magyar sajtó egy része a miniszter lakhelye szerinti szavazókörben Rogánra várt, hogy leadja szavazatát.

Forrás: Mediaworks

Rogán Cecília a helikopter bal első ülésében, a pilóta mellett, egyik gyermekük pedig a pilóta mögött ült – látszik a fotókon. Ahogy az is: a landolás után, a még járó hajtóművű helikopter mellett álló Rogán Antal, a felesége és a gyerek beszállt a közvetlenül a helikopter mellé parkolt csúcskategóriás, német rendszámú Mercedesbe, amelyet egy ismeretlen férfi vezetett.

 

A képeket látva Rogán Antalhoz fordultunk azt kérdezve, igaz-e az a lapunkhoz eljutott hír: helikoptert is igénybe vettek ahhoz, hogy eljussanak egy szabolcsi esküvőre. A politikus azt válaszolta, hogy minden bizonnyal összetévesztették valakivel, ilyen nem történt, sőt,

perrel fenyegette azokat, akik közlik az információt. Elküldtük Rogán Antalnak a képet, amelyen a helikopter és a már említett Mercedes között látható, hogy módosítja-e a válaszát, de eddig nem reagált.

Azért kérdeztük ezt meg tőle, mert szombat délután a TV2 Jóban Rossz­ban című sorozatából megismert, jelenleg az RTL Klubnál dolgozó médiaceleb, Szabó Zsófia kötött házasságot egy tehetős szabolcsi kötődésű vállalkozóval, s mivel Rogán Antal felesége a sorozat­sztár barátnője, a csaád hivatalos volt a lakodalomba. Információink szerint ott is voltak. Sőt, a násznépből többen arra számítottak, hogy a politikus családja helikopterrel érkezik Budapestről. Végül a helikopter nem landolt a lagzi helyszíne mellett, ám az alig tíz kilométerre fekvő Kisvárdán több szemtanú látni vélt egy – a Rogán család által használtra emlékeztető – forgószárnyast, amint a kisvárdai kórház fölött próbálkozik a leszállással. Végül máshol tették le a gépet.

Forrás: Mediaworks

Kerestük a helikopter üzemeltetőjét, a FlyCoop Kft.-t, amelynek tulajdonosa, Jakab Tamás azzal hárította el érdeklődésünket, hogy nem tudja, merre járt a cégük ékkövének számító helikopter. De ha tudná, akkor sem mondaná meg, hiszen az ügyfeleik diszkréciót várnak el a cégtől. Három órával azt követően,­ hogy Rogán Antalnak elküldtük a fényképet, már frissebb volt a bérbeadó memóriája.

– Én ajánlottam fel Cecíliának, hogy visszahozom őket Mándokról, az esküvőről, hogy ne kelljen a kisfiukkal éjszaka utazniuk. Cégem, a Nakama Partners ügyfele, amelynek Rogán Cecília a tulajdonosa. Megállapodásunk szerint az út költségeit a két cég barterezi el egymással.

Ez a szívesség kifejezetten Cecíliának szól, akit személyesen is ismerek, nem a férjének

– írta. A cégnyilvántartás szerint a céget tavaly decemberben alapították, abba idén áprilisban lépett be Rogánnal.

A helikopterrel egyébként egy repült óra 250 ezer forint. Az ország bármely sarkába másfél óra alatt biztosan eljut Budaörsről, tehát egy oda-vissza út – Mándok az ország északkeleti szegletében fekszik, Záhonytól 15 kilométerre – 750 ezer forintba kerül. Ha az oda- és a visszaút között üresen visszarepül a budaörsi bázisra, majd ismét elmegy az ügyfeleiért, akkor másfél millióba kerül egy ilyen VIP-túra.

Fotó: Mediaworks

Ezért a pénzért rendkívüli körülményeket biztosítanak: az idén nyáron behozott gép belső terét a legjobb minőségű anyagokból alakították ki, a bőr­ülésekbe hímezve van az üzemeltető cég neve. A fejhallgatóban a pilóta rádiózása helyett kiváló minőségben lehet zenét hallgatni, a gép szinte nem rázkódik és rendkívül csendesen repül.

Forrás: Mediaworks

Ami a budaörsi kocsikázást illeti, az sem lehetett egy mindennapos hétvégi élmény: Rogán Antal vagyonnyilatkozatában egy tartós bérletben lévő Audi van feltüntetve, feleségének pedig a nyilvántartások szerint egy Minije van. A német rendszámú Mercedesben ülve tettek egy kört a budaörsi repülőtéren – ezalatt Rogán a kocsi első ülését átengedte feleségének, ő pedig beült a kisfiuk mellé a hátsó ülésre, amelyet sötétített üveg véd a leskelődőktől – majd elhajtottak a budaörsi repülőtérről.

De mikor szavazott a „főnök”?

A Népszabadság újságírója és fotóriportere vasárnap délelőtt a Fillér utcai általános iskolában berendezett szavazókörnél várta, hogy a körzethez tartozó Pasa Parkban lakó miniszterek leszavazzanak. Miután a szavazókörben azt az információt kaptuk, hogy a népszavazás előkészítésében nagy szerepet játszó Rogán Antal még nem adta le szavazatát, 10 óra 20 perckor telefonon érdeklődtünk a miniszter sajtósánál, hogy mikor érkezik az iskolához. A válasz 10 perccel később SMS-ben az volt, hogy még nem tudták elérni Rogánt, ezért a szavazás időpontját sem tudják megmondani. Az újságírók 11 óra 40-ig készítettek fotókat a budai szavazókörnél, azaz nagyjából akkor hagyták el a helyszínt, amikor Rogánék leszálltak a budaörsi repülőtéren. Rogán munkatársától 12 óra 33-kor kaptuk a következő SMS-t: „Bocs, most jelzett a főnök, azt mondta, már régen leszavazott.” (S. J.)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.