'Rettegjetek szinglik, melegek, elváltak!'

Az MSZP szerint a Fidesz ki fogja radírozni mindazokat a törvényeket, amelyektől egy kicsit élhetőbb hellyé vált az elmúlt években Magyarország például a melegek vagy a szinglik számára.

Az MSZP szerint a Fidesz nem csak Isten nevét fogja beleírni az alkotmányba, hanem ugyanazzal a mozdulattal ki is fogja radírozni mindazokat a törvényeket, amelyektől egy kicsit élhetőbb hellyé vált az elmúlt években Magyarország a Fidesz számára és a másként gondolkodók számára is. Mint közleményükben írták: "rettegjetek szinglik, melegek, elváltak - egyszóval mindenki, aki nem illik bele a Fidesz családmodelljébe".

Az MSZP szerint ilyen lesz például az a 2007. december 17-én elfogadott törvény, amely több területen ad eddig csak a házastársakat megillető jogokat az élettársi kapcsolatban élő, akár egynemű pároknak. Mindezt azzal támasztják alá, hogy a Fidesz-KDNP csütörtöki kampányzáró rendezvényén Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a következőképpen fogalmazta meg a család definícióját: "Nem két férfi vagy két nő jelenti a családot, hanem egy férfi, egy nő és gyermekeik kapcsolata.(...) A család akkor kerek, ha apa, anya és gyerekek alkotják. Tisztelt hölgyeim és uraim! Nem két férfi, és nem két nő. Nem egyes és kettes számú szülők, hanem férfi és nő."

Az MSZP közölte: "azt már természetesnek vesszük, hogy ezt a szöveget nem találjuk meg sehol teljes terjedelmében leírva a Fidesz honlapján (az oldalon csak a beszéd kivonatos verziója szerepel, az említett részlet nélkül), az azonban már elfogadhatatlan, hogy sem helyreigazítás, sem javítás nem hangzott el egyetlen fideszes politikustól sem." Az MSZP szerint április 11. a "demokratikus önvédelem" napja.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.