Megszidta a polgármester az iskolaigazgatót

Behívatta és megfeddte a váci Madách Imre Gimnázium vezetését a Pest megyei város polgármestere, Fördős Attila (Fidesz-KDNP), amiért az intézmény tantestülete levélben utasította vissza a Klik nagy vitát kiváltó meghívását – tudta meg a Kettősmérce. Mint arról már írtunk, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala és a Klik több iskolában toborozott diákokat a március 15-i állami ünnepség programjaira, többek között a kormányfő beszédére is.

A gimnázium tantestülete állásfoglalásában azt írta: „nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét." A Kettősmérce szerint a levél nyilvánosságra kerülése után hívatta be Vác polgármestere az iskola vezetését, bírálta az állásfoglalást, számon kérte a vezetőkön a „hazafias nevelést", és közölte, többet nem teszi be a lábát a gimnáziumba. Megkerestük az iskola igazgatóját, de nem kívánt nyilatkozni.

A város polgármesterét péntek este nem értük el mobiltelefonján. Az iskola egyik – névtelenséget kérő – tanára ugyanakkor megerősítette a Kettősmérce információját, mint mondta, a polgármester valóban behívatta az gimnázium vezetőit, bírálta őket a levélért, és „pressziót gyakorolt", hogy megtudja, ki írta azt. A tanár fontosnak tartotta megemlíteni azt is: bár a Klik azt állítja, csak meghívásról, lehetőségről volt szó, az iskola vezetőivel szóban többször is azt közölték, hogy ki kell jelölniük tíz diákot, akiket elvihetnek a budapesti ünnepségre. A meghívást egyébként összesen 307 iskolába küldték el, és ezek közül 263 nemet mondott vagy nem válaszolt a felkérésre.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.