Részeg mutatványa miatt mondott le az alpolgármester

Az alkohol buktatta meg a zűrös ügyeiről elhíresült püspökladányi fideszes helyi potentátot.

Azonnali hatállyal lemondott alpolgármesteri tisztségéről Kiss Zsigmond, a Hajdú-Bihar megyei Püspökladány fideszes önkormányzati képviselője egy a világhálóra kikerült videofelvétel miatt, amelynek tanúsága szerint egy kakasfőző fesztiválon a politikus olyan merev részegre itta magát, hogy alig tudott megállni a lábán. Annak érdekében, hogy talpon tudjon maradni, az egyik sátor rúdjába kapaszkodott, de olyan erősen, hogy a járókelők attól tartottak, hogy fölborítja a ponyvát. Szemtanúk szerint Kiss Zsigmond dülöngélése a sátorrúdba kapaszkodva mintegy tíz percig tarthatott, ebből körülbelül egy perc került föl a YouTube videomegosztóra, ahonnét a videót azóta eltávolították.

Pillanatkép a kakasfőző fesztiválról. Főszerepben a sátorrúddal viaskodó Kiss Zsigmond
Pillanatkép a kakasfőző fesztiválról. Főszerepben a sátorrúddal viaskodó Kiss Zsigmond

Kiss Zsigmond a lemondásáról szóló levelet kedden juttatta el Dombi Imréné polgármesterhez, a Fidesz püspökladányi elnökéhez. Ebben azt írja: „Tisztelt püspökladányiak! Tájékoztatom önöket, hogy a napokban nyilvánosságra került felvétel miatt – melyen személyem látható, nem önkormányzati tisztségemhez méltó állapotban – alpolgármesteri tisztségemről lemondok. Mindenkitől elnézést kérek, aki számára a felvétel kellemetlenséget okozott. Emberek vagyunk, hibázunk, s úgy gondolom, hogy hibáinkat csak akkor tudjuk erkölcsileg a legkisebb veszteséggel magunk mögött hagyni, ha azt beismerjük. Ezt megtettem, s megkértem a polgármester asszonyt arra, hogy döntésemről tájékoztassa az önkormányzat képviselő-testületét”.

Információink szerint Dombi Imréné polgármester egyetért Kiss Zsigmond döntésével. Figyelemre méltó azonban, hogy Kiss Zsigmond a levelét önkormányzati képviselőként írta alá, ami arra utal, hogy a politikus csak az alpolgármesteri tisztségéről mondott le, a képviselői mandátumát nem adta vissza.

Kiss Zsigmonddal már többször foglalkoztunk lapunkban, többek között amiatt, mert egy püspökladányi őrző-védő vállalkozás 2011-ben havonta nettó 300 ezer forintot fizetett a politikus cégének pénzügyi tanácsadás fejében, holott a cég ezért az összegért érdemi munkát nem végzett, Kiss Zsigmondtól legalábbis hiába kértük, hogy mutassa be a havi pénzügyi tanácsadás dokumentációját. Ennek a megbízásnak azért volt jelentősége, mert miután 2010 őszén Kiss Zsigmond a Fidesz–KDNP színeiben újra bekerült a püspökladányi képviselő-testületbe, a város tulajdonában lévő Városüzemeltető Kft. a telephelyeinek őrzéséért meglepő és megmagyarázhatatlan módon kétszer annyit kezdett fizetni annak a vagyonvédelmi vállalkozásnak, amellyel Kiss Zsigmond cégének szerződése volt. Míg 2010-ben az őrzés díja óránként nettó 400 forint volt, ez az őrzési díj titokzatos módon 2011-re óránként nettó 800 forintra nőtt, holott a Városüzemeltető Kft. telephelyein az őrzési feladat nem duplázódott meg. Az ügyet jól ismerők ezt azzal magyarázták: azért kellett kétszer annyi közpénzt fizetni az őrzésért, hogy a Kiss Zsigmond társaságának havonta juttatott nettó 300 ezer forintot „ki lehessen gazdálkodni”.

Jellemző a püspökladányi viszonyokra, hogy a Fidesznek és a városvezetésnek a Kiss Zsigmondba vetett bizalma nem akkor fogyott el, amikor a fenti eset nyilvánosságra került, hanem csak most, a botrányos részeges videó nyilvánosságra kerülése után.

Kiss Zsigmond vezeklésének egyébként hamarosan véget vet, hogy az októberi helyhatósági választáson újra harcba száll az egyéni képviselői mandátumért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.