Kovácsnak öltözött Orbán

Nem Photoshop - Orbán tényleg beöltözött kovácsnak Schuster 80. születésnapján, miután egy repülőgépet adott neki ajándékba. Illetve nem ő adta. És csak kölcsönbe. Azt is darabokban. Pénzért. És nem is Schusternek...

"Ez nem a sherwoodi erdő, hanem a mecenzefi hámor. Aleksander Kwasniewskivel ütöttük a vasat" - ezzel a megjegyzéssel posztolták az alábbi fotót Orbán Viktor Facebook-oldalán.

A miniszterelnök Szlovákia egykori államfője, Rudolf Schuster nyolcvanadik születésnapja alkalmából utazott Szlovákiába. Mielőtt kovácsnak állt volna, a kormányfő egy IL–18-as repülőgépet ajándékozott Schusternek, amit majd darabokban szállítanak Szlovákiába – írja a pozsonyi Új Szó. Orbán Viktor sajtófőnöke a hvg.hu-nak azt mondta: a repülő a Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdona, és kölcsönbe kapja meg a Kassai Repülőmúzeum. Rudolf Schuster még kedden azt nyilatkozta: "egy IL-18-ast kaptam, de nem tudtuk egyben átszállítani Magyarországról, ezért darabokban szállítjuk". 

"Minden eddigi szállítási költséget a szlovák fél viselt. Az LKK decemberben 95 millió forintos állami támogatásban részesült egy modern repülőmúzeum és látogatóközpont létrehozására a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren" - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán kovácsnak állt a volt szlovák államfő, Rudolf Schuster (jobbra) vendégeként
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.