Rendőrség: nem volt verekedés a csabai menekülttáborban

Egy Facebookon megjelent bejegyzés alapján több olvasói levelet is kapott a beol.hu, miszerint a békéscsabai menekülttáborban hatalmas verekedés tört ki. A lap utánajárt a hírnek.

„A csabai menekülttáborban a migránsok rátámadtak az őrző-védő személyzetre, hatalmas verekedés alakult ki, konkrétan életveszélyes helyzetben találták magukat a rendért felelős emberek. Erélyesen felléptek és testi épségüket, életüket is mentve leverték a lázadást! A mai napon ezért a parancsra teljesített fellépésért több embert is elbocsájtottak a rendőrség kötelékéből" – áll az olvasónk által küldött üzenetben.

A beol.hu megkérdezte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtómunkatársát, valósak-e a levélben foglalt állítások. Tűri Zsanett megyei rendőrségi sajtóreferens az alábbi választ adta:

Az egyik közösségi portálon megjelent híreszteléssel ellentétben 2016. július 19-én nem történt rendbontás a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban. A bejegyzés írója valótlanul állítja, hogy ezen a napon a menekültügyi őrizetesek és az őrök között verekedés, életveszélyes helyzet alakult ki, amely később lázadássá fajult. Az említett napon személyi sérülés nem történt, és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság állományából több személy elbocsájtására sem került sor. A befogadó központban nyugalom van, a rendőrség az intézményben és a városban fenntartja a rendet. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.