Rendőrkapitányi nyílt levél a Jobbik-listás Szima Judithoz

Nyílt levélben fogalmazta meg aggályait Bencze József országos rendőrfőkapitány azzal kapcsolatban, hogy Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkára a Jobbik EP-listáján szereplés mellett is el akarja látni a TMRSZ képviseletét.

Szima Judit április 21-én tájékoztatta Bencze Józsefet arról, hogy elfogadta a Jobbik felkérését, és a párt EP-listájának  negyedik helyére került. A Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) honlapján olvasható, április 22-ei keltezésű levelében a rendőrfőkapitány emlékeztetett arra, hogy az országgyűlési, az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon - bár egyébként politikai tevékenységet nem folytathatnak - indulhatnak jelöltként a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai is.

Szünetel viszont a szolgálati viszonya annak, akit az EP-választáson jelöltként nyilvántartásba vettek. Ez idő alatt a  hivatásos állomány tagja a szolgálati viszonyból származó jogait nem gyakorolhatja, és az azzal kapcsolatos kötelezettségek őt nem terhelik - hívta fel a figyelmet a jogszabály rendelkezéseire a  főkapitány.

Bencze József azt írta: Szima Judit arról tájékoztatta, hogy a szakszervezeti főtitkári teendőit hivatásos jogviszonya szünetelésének időtartama alatt is ellátja. A rendőrfőkapitány erre tekintettel felhívta a figyelmét, hogy szakszervezeti képviselőként  is "tartózkodnia kell bármiféle politikai jellegű megnyilatkozástól, és különös felelősséget visel abban a tekintetben, hogy az érdekképviseleti szervezetük által képviselt hivatásos állományú rendőrökkel összefüggésben ne merülhessen fel a bármilyen irányú politikai elfogultság vádja".

A főkapitány szerint Szima Judit az eddigiekben sem tartózkodott  a politikai tartalmú megnyilatkozásoktól, ráadásul azokat egy rendőrségi szakszervezet képviseletében tette. Bencze József szerint ezeknek a jövőben még inkább politikai töltést ad az, hogy a főtitkár egy párt melletti elkötelezettséggel vállal közszereplést.

"Részben politikailag is motivált, részben attól függetlenül  tett megnyilatkozásainak az állomány moráljára gyakorolt hatásával  nyilván Ön is több alkalommal szembesült a TMRSZ által működtetett  honlapon, ahol magukat rendőrnek nevező személyek a névtelenség  álcája mögött nemcsak rendőrhöz, de felelős, értelmesen gondolkodó állampolgárokhoz is méltatlan, gyakran politikai tartalmú  megnyilatkozások sorát tették és teszik, a tőlük eltérő véleményen lévőket pedig mind stílusában, mind tartalmában vállalhatatlan hozzászólásaikkal emberi méltóságukban is rendszeresen megsértik" - írta a rendőrfőkapitány.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.