Gyerekrablás: rendkívüli vizsgálat a kórházakban

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az Emmi egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön a szombathelyi Markusovszky Kórházból eltűnt csecsemő miatt – tudatta pénteki közleményében a minisztérium.
Mentő érkezik a Markusovszy Kórházba
Mentő érkezik a Markusovszky Kórházba
Varga György / MTI

Zombor Gábor a kórházak őrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek működésével kapcsolatban indított ellenőrzést, különös tekintettel az intézmények újszülött-osztályaira.

Az államtitkár személyes látogatások keretében is tájékozódik a kórházak biztonsági rendszereiről - áll az Emmi közleményében.

Amint arról lapunk beszámolt, szerdán a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból eltűnt egy egynapos csecsemő. A szombathelyi rendőrök egy óra alatt megtalálták a babát, akit sértetlenül visszaszállítottak a kórházba. A gyermeket egy 38 éves, ötgyermekes anya és unokaöccse rabolták el, mivel a nő, akinek csak fiai vannak, vetélését követően mindenáron szerezni akart egy lánygyermeket is. Az unokaöcs szociális munkásként gyakorlaton volt az intézményben, így sikerült feltérképeznie a terepet, bár állítólag más kórházakban is voltak portyázni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.