Rémhírek Szentgotthárdon: „A Fidesztől minden kitelik”

Kétszázötven konténert hoznának az osztrákok a menekülőknek Szentgotthárdra, az országhatár közvetlen környékére – ez a hír terjed a városban. A helybeliek tiltakoznak, a polgármester szerint valószínűleg csak rémhírkeltésről van szó.

Az ősszel sátrakat állítottak fel Szentgotthárdra, hogy az Ausztriába tömegesen érkező menekülők azt állomáshelyként használják, tisztába tegyék a gyerekeiket, esetleg pihenhessenek, ételt, italt fogyasszanak.

A bevándorlók azonban nemigen használták a tábort, a pár száz méterre lévő országhatáron át inkább azonnal, megállás nélkül Ausztriába gyalogoltak. A tábort később elbontották, a mostani hírek szerint azért, mert a sátrakat a szlovénoknak ígérték, s adták át.

Szentgotthárdon napok óta terjed a hír, miszerint a magyar határra, nagyjából a sátortábor helyére 250 lakókonténert hoznának az osztrákok. A hír az első hallásra is hihetetlennek tűnik, hiszen a kormány és személyesen Orbán Viktor többször is hangsúlyozta, hogy Magyarország nem fogad be menekülteket, ráadásul a kvótarendszer ellen is gyűjtik az aláírásokat.

A szentgotthárdi önkormányzat november 25-én ülést tart. Huszár Gábor, a város fideszes polgármestere érdeklődésünkre úgy fogalmazott: a konténerek ügyében szerinte csak rémhírkeltésről van szó .

Úgy tudjuk, hogy a konténerek ellen a Jobbik tiltakozik a legerélyesebben, a közgyűlés előtti időre a párt demonstrációt is szervezett. Orbán Imre, a Jobbik egyik vezetője ezt cáfolta, s – mint lapunknak mondta – maga sem tartja valószínűnek, hogy a kormány menekülteket telepítene le a városban, „bár a Fidesztől minden kitelik” – tette hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.