Rejtélyek az agárdi kisfiú ügyében

A másfél éves korában meghalt E. Benjámin szüleit és nagyszüleit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, a háziorvost gondatlansággal, a csontig lesoványodott gyereket kezelő álorvos bioenergetikust bűnsegédlettel vádolják.
A Székesfehérvári Törvényszéken csütörtökön Édl Gabriella tanácsa zárt tárgyalást rendelt el, a szülőkkel és a nagyszülőkkel kapcsolatos elmeorvosi szakértői vizsgálat eredményét ismertették, amelyről a nyilvánosság nem értesülhetett.

Kiderültek viszont olyan részletek, amelyek a tárgyalás eddigi menetében hangzottak el. A férj, a másodrendű vádlott, F. Balázs például egy ízben arról beszélt, hogy családjával nem tartja a kapcsolatot. Ez azért figyelemre méltó, mert a korábban társasági életet élő férfi - aki Amerikában tanult, angolul és spanyolul is beszél - az E. Rebekával történt házasságkötése után eladta rózsadombi lakását, autóját, és felszámolta ígéretes karrierjét. A jelenleg munkanélküliként élő apa arról sem értesítette szüleit, hogy gyermeke született, Benjámint pedig nem is az ő, hanem az anya nevén anyakönyvezték. Az anya és az apa szülei a törvényszék épületében találkoztak először, a kis Benjámint az apai nagyszülők nem látták életében egyszer sem. E.-ék egy erődítményszerű épületben élnek Agárdon, oda a környékbeliek szerint idegenek soha be nem tehették a lábukat.

A család által befogadott mindenes, B. Bálint ugyanúgy nyilatkozott, mint az apa: ő is megszakított minden kapcsolatot a családjával, még a nevét is megváltoztatta, és felvette E.-ék azon szokását, hogy vörös húst ne vegyen magához táplálékként.

Fény derült arra is, hogy a háziorvos, M. Gabriella, akinek a gyermek állapotának romlása idején, kilenc hónapos korban szakadt meg a kapcsolata E.-ékkel, miért utazott a nagypapával Jászfényszarura szélerőművet propagálni. A felcsúti „szuperenergiát" adó csodatalálmányról volt szó, a doktornő ismerőseihez vitte az építési vállalkozó nagypapát, akinek súlya a családban akkora lehetett, hogy valószínűleg ő döntött gyógyászati és táplálkozási kérdésekben is. Ő vitte a szilárd ételeket el nem fogadó, hat hónapos kora után is csak anyatejjel táplált kisfiúhoz azt a bioenergetikust, aki őt is "gyógyította". M. Bertalan, aki dr. előnevet használt, de nem volt orvos, kézrátéttel gyógyította és "energetizálta" a súlyosan alultáplált gyereket, aki a vád szerint az éheztetés miatt, illetve az orvosi segítség elmulasztása miatt vesztette életét 2013 augusztusában.

Másfél éves volt ekkor, négy és fél kilós. Igen sokat szenvedett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.