Rátámadtak az MSZP képviselőjelöltjére Csókakőn

Négy, feketébe öltözött fiatalember támadt rá szombaton, Csókakőn a "kormányváltó erők" Fejér megyei képviselőjelöltjére, Herczog Editre, illetve az őt kísérőkre. Az egyik támadó kitépte a kezükből a Nők a változásért feliratú molinót, és magával vitte - közölte az MSZP vasárnap az MTI-vel. A rendőrség a feltételezett elkövetőt előállította és eljárást indított ellene.

Juhász Károly, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: a móri rendőrkapitányságon szombat este tett feljelentés szerint Csókakő belterületén az országgyűlési választásokon induló jelölt kampánysétáján egy ismeretlen férfi a résztvevők kezéből kivette a molinót, majd gépjárművel elhajtott. Személyi sérülés nem történt.

A rendőrök egy csókakői parkolóban megtalálták az eltulajdonított molinót. Nem sokkal később tulajdon elleni szabálysértés miatt meghallgattak egy 33 éves helyi lakost, aki a szabálysértés elkövetését nem ismerte el. A férfit - aki a kampányséta résztvevői szerint a gépjárművet vezette - a feljelentő felismerte.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közleményében tudatta: a férfival szemben a további eljárást a móri rendőrkapitányság folytatja le.

Az MSZP azt írta: rövid időn belül ez a második eset, hogy a baloldali ellenzék békésen kampányoló tagjaira támadnak. Szombat reggel késsel támadt egy férfi egy MSZP-s aktivistára Zuglóban, a Bosnyák téren. A rendőrség a késsel hadonászó férfit előállította.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.