„Putyini módszerekkel folytatott boszorkányüldözés zajlik Magyarországon”

Az Együtt-PM szövetség társelnöke arra szólítja fel Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) Ökotárs Alapítvány ellen lefolytatott vizsgálatának eredményét.
Szigetvári Viktor szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, ha a vizsgálat nem tárt fel szabálytalanságot, Lázár János nyilvánosan kérjen bocsánatot az egész civil világtól, és vállalja a felelősséget a hazugságáért, mondjon le.

Az ellenzéki politikus szerint a civilek ellen „putyini módszerekkel - jogtalanul - folytatott boszorkányüldözés” zajlik Magyarországon, amit haladéktalanul le kell állítani. Közölte, az Együtt-PM bízik abban, hogy a Kehi a szeptember 30-ával - a Lázár János által szabott - határidőre lezárta az Ökotárs Alapítvány ellen folytatott vizsgálatot, és ennek során tisztességesen járt el.

A Népszabadság szerdán arról írt, hogy információi szerint a Kehi meghosszabbította a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében indított vizsgálatot. Lapunk úgy tudja, hogy az eredetileg szabott terminust bő két héttel tervezi túllépni a hivatal, így szeptember 30. helyett október 15. lesz az új határidő.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára május 21-én közölte az MTI-vel, felkérik a Kehit a Norvég Alap felhasználásának teljes körű vizsgálatára, hogy tisztázzák, az elmúlt hetekben felmerült magyar kormányzati gyanú megáll-e, miszerint az alap hazai felhasználásakor áttételesen politikai szervezeteket, vagy hozzájuk szorosan kötődő civil szervezeteket támogattak. A helyettes államtitkár akkor azt mondta, a teljes körű vizsgálat várhatóan 3 hónapot vesz igénybe.

A Norvég Alapok pályázatainak lebonyolítását mások mellett az Ökotárs Alapítvány végzi.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.