Puskás kontra Palkovics – reagált a szülők képviselője

Palkovics László államtitkár nyílt levélben írta le véleményét a szülők által hétfőre szervezett „Nem leszek suliban” nevet viselő szökőnapi akcióról. Puskás Krisztina, az esemény szervezője most válaszolt neki. 

- Örömmel olvastam levelét, amelyben a szülőköz szól, mert úgy érzem, hogy végre eljutott Önhöz egy több hónapos (éves) folyamat üzenete: a jelenlegi oktatási rendszer nem jó - így reagált Puskás Krisztina, a hétfői „Nem leszek suliban” nap szervezője Palkovics László oktatásért felelős államtitkárnak az Indexen megjelent nyílt levelére. Ebben az államtitkár egyebek mellett azt írja: „Oktatásért felelős államtitkárként, akadémikusként, három gyermek édesapjaként, felelős szülőként elkerülhetetlen, hogy véleményt mondjak a február 29-ei Nem leszek suliban elnevezésű akcióval kapcsolatban. Mivel ez a kezdeményezés szorosan kapcsolódik az elmúlt hetek történéseihez, engedjék meg, hogy ezeket az eseményeket bemutassam Önöknek úgy, ahogyan én látom.

Egyfelől örömteli és biztató jelenség, hogy az oktatás kérdése az elmúlt időszakban ilyen nagy médiavisszhangot és társadalmi támogatottságot kapott, hiszen valóban, a saját és gyermekeink jövőjét is meghatározó kérdésekről beszélünk, ugyanakkor sajnálatos fordulat, hogy a különböző megnyilvánulások egy részében már régen nem az oktatás helyzetéről esik szó. Egyéni és pártpolitikai érdekek, személyes önmegvalósító törekvések terelik el a figyelmet szakmai kérdésekről egy olyan irányba, amely nehezíti a szülők és a pedagógusok tisztánlátását is. Úgy látom és remélem, sokan vannak ugyanakkor olyanok is, akik ennek az ellenkezőjét, a tisztánlátást igyekeznek elősegíteni."

- Levelét rangjai, címei felsorolásával kezdi, de szülőként zárja. Kérem, döntse el, hogy akkor most milyen minőségben is nyilatkozik?! Nem szép dolog ugyanis a politikát belekeverni a gyermekeink életébe... ugye? De mivel Ön bizonyára feddhetetlen e tekintetben, ezért ilyet egészen biztosan nem tenne, tehát akkor miért próbálkozik rangjai sorolásával a mindent megmondó, általános és egyetemes igazság bajnokát játszani? De Ön ezzel a politikai hatalmával biztosan nem élne vissza, mert ezt Ön is nagyon csúnya dolognak tartja, ezért vélelmezem, hogy levelében ezen rész véletlenül maradt benne, mert bizonyára törölni szerette volna - reagált erre Puskás Krisztina. A szegedi anyuka szerint a Civil Közoktatási Platform is egészen biztos, hogy nyitott az államtitkár javaslatainak meghallgatására, s akár szülői minőségében is örömmel várja ötleteit az oktatási rendszer javítására.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.