Titkolják, hogy nyomoznak-e Pukli István ellen

Nyomozás indult a tanártüntetéseket és az iskolai sztrájkot szervező iskolaigazgató, Pukli István ellen – írta a Blikk hétfő délben. Az iskolaigazgató nem tudott róla, a rendőrség pedig nem kommentálta az esetet. Csak az tűnik biztosnak, hogy Tényi István a feljelentő.
Puklit az a Tényi István, „belvárosi Fidesz-tag” jelentette fel, aki eddig is sok ellenzéki szervezetet és nem kormánypárti sajtóterméket is feljelentett már. Most a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója került sorra, a rendőrség pedig megalapozottnak találta a bejelentést. Tényi az újság szerint „minősülő közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanújával” fordult a rendőrséghez. A bejelentés szerint ugyanis az igazgató tevékenysége miatt kellett felmondania az egyik tanárnak.

Amikor ugyanis Pukli a kormány oktatáspolitikája miatt polgári engedetlenséget hirdetett, nem kérte ki a tantestület véleményét.

„A felmondását leadó pedagógus veszélyesnek tartotta a megfogalmazásokat, valamint kifogásolta azt is, hogy a média intézményben való nagyfokú jelenléte ellehetetleníti az iskolai oktatást. Ez ellen az intézmény vezetője semmit nem tesz. A helyzetet tulajdonképpen ő maga idézte elő. Az intézmény vezetője később maga is utalt rá, hogy a tiltakozó pedagógusnak távoznia kell az intézményből” – írta a rendőrségnek Tényi, aki az iskola elé szervezett tüntetést is jogellenesnek tartja, többek között mert a sztrájktörvény szerint munkabeszüntetés előtt egyeztetni kell a munkaadóval; polgári engedetlenségről pedig csak akkor lehet beszélni, ha minden, törvény által megszabott lehetőséget kimerítettek.

Pukli ellen mindezek gyanújával a BRFK Bűnügyi Szervek Kiemelt Ügyek Főosztálya Bűnügyi Támogató Osztály nyomoz, írta a Blikk.

Megkérdeztük Pukli Istvánt, hallott-e már erről. Az iskolaigazgató azt felelte, nem tud róla, hogy nyomoznának ellene, szerinte ez egy kacsa, de itt már sok minden elképzelhető. 

Ezután kérdést intéztünk a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályához. Azt kérdeztük, nyomoznak-e vagy sem. Ezt a választ kaptuk.

„A hatóságunkhoz érkezett megkeresésére válaszul tájékoztatom, hogy az Ön által kért adatok az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény hatálya alá tartoznak, ezért arra nem áll módunkban válaszolni. Tisztelettel: Budapesti Rendőr-főkapitányság.”

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.