galéria megtekintése

Pukli elébe ment a támadásoknak, Deutsch azonnal belerúgott

64 komment

NOL

Nem akarja, hogy a kormányközeli sajtó járassa le, ezért inkább ő beszél a családjáról – jelentette ki Pukli István, az oktatási rendszer elleni tiltakozás egyik vezető alakja. A mozgalomhoz az elsők között csatlakozó Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Klubrádió hétfő esti műsorában, a Szabad Sávban azt mondta, nagyapja ávós volt, a bátyja pedig börtönben ül.

Nagyapjáról szólva azt közölte, „kemény dolgokban” vett részt az ötvenes években, de részletekbe nem bocsátkozott. Mint mondta, azért beszél ezekről a dolgokról, mert lejárató kampány indult ellene, és nem szeretné, ha a nyilvánosság mástól értesülne a családja ügyeiről.

Mint arról a Népszabadság beszámolt, a filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna tulajdonába került TV2 is beszállt abba a kampányba, amely a pedagógusok tiltakozó mozgalmának vezetőit támadja. Szombaton ismét elővették a Tényekben a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának szocialista múltját, illetve bevetették a börtönből való szabadulása óta a volt MSZP-s társait előszeretettel támadó Zuschlag Jánost. Az egykori szocialista politikus azt állította, az Ifjú Szocialisták szekszárdi szervezetének alapítójaként Puklinak tudomása lehetett az ő piszkos ügyeiről is. Az iskolaigazgatóról már korábban kiderült, hogy az MSZP tagja volt – ő maga is nyilatkozott erről –, a pártot 2007-ben hagyta el, állítólag az akkori miniszterelnök-pártelnök, Gyurcsány Ferenc politikája ellen tiltakozva.

 

Zuschlag egyébként a róla szóló 2014-es könyv megjelenésekor – éppen a választási kampány idején – szívesen nyilatkozott az MSZP belügyeiről, bírálta korábbi pártja vezetőit. A könyvet az a Kökény-Szalai Vivien írta, aki pár hete a TV2 hírigazgatója lett. 

Deutsch sem kíméli

A klubrádiós interjú után a Fidesz európai parlamenti képviselője, Deutsch Tamás is nekitámadt a Facebookon Puklinak, azon viccelődve, hogy nem véletlen, hogy Pukli MSZP-s volt, ismerte Zuschlagot, nagyapja „mocskos ávos volt”. „A Pukli testvére meg nettó »köztörvényes« (mi a fasz lehetne más, államellenes???) bűnöző, börtönben csücsül a nulladik órától a nulladik óráig. A Pukli a Mozgalomban szimbólikus Vezető. Ennyi” – zárta posztját a kormánypárti politikus, aki némi helyesírási hibát is vétett (szimbólikus/szimbolikus). 

Puklit feltűnése óta támadja a kormánypárti média, a TV2 mellett „kerülgette” a Magyar Idők és a Habony Árpád tulajdonában lévő Lokál is. Az igazgató a Tényeknek azt mondta: „egy kicsit aljas, amit most művelnek velem”.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.