Pöcsözés után baromarcúzással folytatódik a Havasi-ügy

Nem nyugszik Orbán sajtófőnöke, mindenáron próbálja bizonygatni, milyen bunkók a médiamunkások.

Megint megszólalt Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke, aki az elmúlt napokban a tusnádfürdői incidensével került címlapokra. Ahogy arról már beszámoltunk, a Magyar Nemzet lebunkózta Havasit, amiért "fizikailag is inzultálta" fotósukat a Bálványosi Szabadegyetemen. Havasi felháborodva utasította vissza a lap állításait, szerinte őt támadták és még le is pöcsfejezték. Utóbbi minősítést a Nemzetnél sem cáfolták, sőt, szerintük Havasi viselkedésével kiérdemelte a jelzőt.

Ezek után az RTL Klub Híradójában is beszámoltak arról, hogy Orbán Viktor sajtófőnöke nem hozza nyilvánosságra azt a videót, amely tisztázná őt a tusnádfürdői lökdösődés ügyében. Havasi Bertalan azt mondta ugyanis: megtartja magának a felvételt, ha esetleg jogi eljárás indulna az ügyben.

Havasi ezt sem állhatta meg szó nélkül, és újabb közleményt adott ki. Ebben azt írja, meglehetősen furcsa jogi logikája van az RTL Klubnak: eszerint neki kellene bizonyítania valaminek a meg nem történtét, amivel a Magyar Nemzet hamisan vádolja - "erről ennyit".

Az RTL tegnapi anyagának másik részében pedig Havasi szerint szintén csúnyán csúsztatnak: szerinte ugyanis egy tavalyi tanévnyitón nem azért "vonta kérdőre" az RTL operatőrét, mert "nemtetszését fejezte ki", hanem mert - mint ahogyan a felvételen is hallható - "baromarcú"-nak nevezte a Terrorelhárítási Központ munkatársát. "Ezt egy sajtómunkás nem engedheti meg magának, ezt a jövőben sem hagyom szó nélkül" - írta Havasi. Ha az RTL Híradó bejátszotta volna a felvétel többi részét is, akkor a nézők azt is hallhatták volna tőle - tette hozzá -, hogy "Nem kellene baromarcúzni, abban egyetértünk, nem?".

A sajtófőnök nem mulasztotta el megosztani a közvéleménnnyel azt, amit ő szakmai álláspontjának nevez: "a sajtó munkatársainak is be kellene tartaniuk az alapvető társadalmi normákat, munkájuk során senkit nem bántalmazhatnak, sértegethetnek. Semmilyen írott vagy íratlan szabály felett nem állnak, akkor sem, ha az RTL-nek és akkor sem, ha a Magyar Nemzetnek dolgoznak".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.