galéria megtekintése

Pocsék a hangulat a TV2-ben, az új hírigazgatón röhögnek, akik elmentek

36 komment

Munkatársunktól

Úgy fest, kezdenek extrém helyzetek előállni a karaktergyilkosságoktól és kormányzati propagandaanyagoktól terhelt TV2-nél. A Népszabadság értesülése szerint ugyanis több távozó szerkesztő és riporter is azt fontolgatja, hogy egyrészt gyakornoknak jelentkezik volt munkaadójánál, másrészt beiratkozik a TV2 Akadémia soron következő képzési időszakára.

Egyelőre féltucatnyi volt TV2-s munkatárs – köztük egykori húzónév – érdeklődik a felvétel lehetőségeiről, hogy

ha már főállású munkatársként nem sikerült megfelelnie a Kökény-Szalai Vivien hírigazgató által támasztott szakmai feltételeknek (szakirányú és más diplomákkal, nyelvvizsgákkal, jelentős médiatapasztalattal), akkor a tévétársaság keretein belül, ismereteit frissítve juthasson hozzá a megfelelő tudáshoz.

Tudomásunk szerint az akadémiai tandíjat – valamennyiüknek – neves mecénás finanszírozná, aki így fejezné ki szolidaritását a távozókkal. S hogy duplán extrém legyen a szituáció: a távozásra kényszerült munkatársak közül már volt, aki érdeklődött is a Róna utcában a felvétel lehetőségeiről.

 

Jelenleg is a TV2-nél dolgozó munkatársaktól úgy tudjuk, továbbra is pocsék a hangulat az Andy Vajna fémjelezte és az áttételesen Habony Árpádhoz is kötött televíziónál. Túl azon, hogy tapintható a feszültség a csatorna megmaradt sztárjai és az újonnan érkezők között, a newsroomban mind többen elutasítják az „egyoldalú és szakmaiatlan" szerkesztési irányelveket; többen a közös tiltakozás lehetőségeiről is beszéltek már egymás között. Nem javítja a hangulatot, hogy a riporterek újabban többször is szembesülniük kellett azzal, hogy

számos nyilatkozatra felkért médiaszemélyiség és szakember közölte, a kialakult helyzetben nem kíván megszólalni vagy meghívott vendégként szerepelni a TV2 műsoraiban.

Mint lapunk korábban megírta, csaknem tucatnyian álltak már fel a TV2 hírcsapatából, miközben az újraindítandó Napló több korábbi szerkesztője és riportere is határozottan visszautasította az új vezetőség invitálását. Nem folytatja összeköltözős sikerműsorát – amint azt elsőként az Index megírta – Friderikusz Sándor, s esélyes, hogy a Tényektől április közepén elköszönő Azurák Csaba sem maradhat a csatornánál. Kérdés továbbá, hogy a Tényektől ugyancsak távozó Várkonyi Andrea vállalja-e a Napló műsorvezetését; főként azok után, hogy az 1997 és 2014 között sikert sikerre halmozó műsor felélesztése körül kitört a botrány, és a kiszemeltek sorra mondanak nemet az ajánlatra.

Fotó: Kurucz Árpád / Népszabadság/archív

A Bors szerint Bochkor Gábor és Jakupcsek Gabriella sem szerződik a TV2-höz, a Népszabadság pedig iparági forrásokból úgy tudja, hogy az érkezők sem optimisták: a rivális RTL Klubtól a Tényekhez szerződtetett Gönczi Gábor szűkebb körben – számba véve a TV2 jelenlegi vezetése körül kialakult negatív hangulatot – már

„korántsem boldogan" beszélt

a döntéséről.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.