PM: Papcsák belháborút, arroganciát, zavaros közbeszerzéseket hozott

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke szerint Zuglóban le kell zárni a Papcsák-korszakot. Sajtótájékoztatóját meghekkelte a CivilZugló Egyesület egy kerületi térképpel.

Karácsony Gergely, a baloldal közös zuglói polgármesterjelöltje szerint a kerületnek azért kell végleg lezárnia "a fideszes Papcsák-korszakot", mert az a városrész legrosszabb időszaka volt - írja az MTI. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke erről szombaton, a XIV. kerület polgármesteri hivatalának épülete előtt beszélt újságíróknak, azt követően, hogy Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője a kerület következő polgármestereként mutatta be.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármestersége után olyan korszakot nyitnának, amelyben a zuglóiak érezhetik városrészük fejlődését, szemben a Fidesz eddigi kerületi intézkedéseivel, amely eddig csak "belháborúkat, hatalmi arroganciát és zavaros közbeszerzéseket" hozott. Karácsony Gergely a baloldali jelöltekről szólva hozzátette, több a civil világból érkező, illetve az összefogásban részt vevő pártok által közösen támogatott induló méretheti meg magát ősszel.

Tóth Csaba kiemelte, az októberi önkormányzati választáson ugyanaz a csapat indul, amely az áprilisi országgyűlési választáson Zugló mind a 15 választókörzetében győzött.

A politikusok többszöri újságírói kérdésekre válaszolva sem kívántak nyilatkozni arról, a jelölteket milyen arányban delegálta az MSZP, az Együtt-PM és a DK. "Minden jelöltre közös jelöltként tekintünk és egy csapatként dolgozunk" - mondta Tóth Csaba, aki szerint Zuglóban soha nem ellenezték a baloldali összefogást.

A sajtótájékoztató végén Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke lépett a politikusokhoz, és egy kerületi térképet próbált meg átadni nekik, arra hivatkozva, hogy Karácsony Gergely és Tóth Csaba sem a kerületben, hanem Budán él.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.