PM: A csalás elleni hivatalnál kell vizsgálni L. Simont

-  L. Simon László semmilyen támogatást nem kaphatna az államtól, és "nagyon téved", amikor azt mondja, hogy nincs a nevén semmi, ezért nem összeférhetetlen az állami támogatás – mondta Szabó Tímea.
A Párbeszéd Magyarországért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul azt kérve: vizsgálják ki az L. Simon László államtitkár családi vállalkozásainak adott állami támogatások ügyét - közölte a párt társelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Szabó Tímea a Blikk cikke alapján arról beszélt, hogy a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának  családi érdekeltségei 2014-ben nyolcvanmillió forint állami támogatáshoz jutottak. Ha területalapú támogatásról van szó, akkor az államtitkár hektáronként jutott egymillió forinthoz, ami a nyolc-tízszerese annak, amit általában a gazdálkodóknak adnak - tette hozzá.
 
Kiemelte, hogy az államtitkárról már az is kiderült, hogy 2011-ben az általa létrehozott alapítvány két nulla pontos értékelést és elutasítást követően mégis 267 millió forint állami támogatást kapott, feleségéről pedig az derült ki, hogy "offshore cégeket üzemeltet".
 
A független képviselő leszögezte, L. Simon László semmilyen támogatást nem kaphatna az államtól, és "nagyon téved", amikor azt mondja, hogy nincs a nevén semmi, ezért nem összeférhetetlen az állami támogatás. Szerinte ez a támogatás sérti a magyar összeférhetetlenségi szabályokat és az uniós jogszabályokkal is ellentétes.
 
Szabó Tímea felszólította L. Simon Lászlót, hogy távozzon a közéletből, Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert pedig arra kérte, hogy azonnal vizsgálja felül az elmúlt években kiosztott állami támogatásokat.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.