Pintér volt cége őrizheti a pécsi városházát

Pintér Sándor egykori őrző-védő cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. felügyelhet a jövőben a pécsi városháza biztonságára.

A fideszes belügyminiszter egykori cége az elmúlt hónapokban több állami megrendelésre is sikeresen pályázott - olvasható a bama.hu oldalán. Érdekes körülmény, hogy a biztonsági cég jogásza az a dr. Szabó Iván, aki a Tettye Forrásház ügyeiben, illetve újabban a pécsi buszeladásokkal kapcsolatosan is a város által megbízott jogi képviselő.

Pécs gazdasági bizottsága a CBSZ vezette konzorcium (melynek van egy pécsi tagja is) pályázatát támogatta az önkormányzati ingatlanok őrzésére kiírt pályázaton. A CBSZ-nek egy „kihívója" volt, az alacsonyabb óradíj miatt tudott nyerni a cég. A baranyai megyeszékhelyen a munkát a CBSZ a pécsi Trucker Securitytől veheti majd át, melyről úgy hírlett, hogy jó kapcsolatokat ápoltak Toller László korábbi szocialista polgármesterrel. Ők most nem is pályáztak.

A Pintér Sándor vezette Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. volt menedzserei közül többen kulcspozíciókat foglaltak el a belügyminisztériumban, a rendészeti igazgatásban és a rendőrségen. A rendőrség élére a CBSZ volt vezérigazgató-helyettese, Hatala József került, a volt kollégák közül a Civil egykori vezérigazgatója, Tasnádi László a tárca kabinetfőnöke lett.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.