'Pintér Sándor rokona 454 millióért elintézi'

Vajon miféle bűntényt követhetett el az, aki egy szó nélkül kifizetett 454 millió forintot azért, hogy „kivonják őt egy folyamatban lévő büntetőeljárásból”?

A rendőrség még a múlt csütörtökön fogott el egy 60 éves férfit és egy 41 éves nőt Budapesten. Lakásukban a házkutatás során nagy mennyiségű készpénz mellett hamisnak látszó ügyészségi bélyegzőket és előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló ügyészségi indítványokat foglaltak le.

Az ügyről kiadott szűkszavú rendőrségi közlemény szerint "a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak egy magánszemélyt kerestek meg azzal az ajánlattal, hogy magas beosztású ismerőseik közreműködésével 300.000 euró, 500.000 dollár és 250 millió forint fejében az ellene folyamatban lévő büntetőeljárásból kivonják". A megkeresett magánszemély kifizette a kért – összesen mintegy 454 millió forintos – "segítségnyújtási díjat", azt a pénzt foglalták le a házaspártól.

A rendőrség nem tért ki arra, hogy miképpen szereztek tudomást a házaspár ajánlatáról és arról, hogy az általuk megkeresett magánszemély ki is fizette nekik a kért összeget. Ma még nem zárható ki az sem, hogy a megzsarolt fél fordult a rendőrséghez. Bár a tapasztalatok szerint azok, akiktől közel félmilliárdot kérhetnek egy állítólagos büntetőeljárás megszüntetéséért cserébe, mert az illető ki tudja és adott esetben hajlandó is kifizetni ezt az összeget, hogy elkerülje az igazságszolgáltatást, miután fizettek, nem szokták a hatóságok segítségét kérni.

A Népszabadság információja szerint a szóban forgó ügyben a gyanúsítottak arra hivatkoztak, hogy jó barátságban vannak Pintér Sándor belügyminiszter egyik közeli rokonával, akin keresztül lényegében bármit el tudnak intézni. Még azt is, hogy ne induljon valaki ellen büntetőeljárás. (Belügyi forrásaink szerint Pintér Sándornak nincs olyan rokona, mint akire a befolyással üzérkedő házaspár hivatkozott.)

Nyomozati érdekekre hivatkozva a rendőrség részleteket nem közölt az ügyről. Azt sem árulták el, hogy amúgy a befolyással üzérkedéssel gyanúsított házaspár által megkeresett, eddig meg nem nevezett magánszemély ellen valóban folyt-e büntetőeljárás? Annyi azonban máris valószínűsíthető, hogy az illetőnek van, vagy legalábbis lehet valami a füle mögött, ha minden további nélkül kifizette a kért összeget.

Úgy tudjuk, az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda már a 454 milliót kifizető „magánszemély” viselt dolgait is vizsgálja.

Egy hónapon belül ez a második eset, amikor valakik Pintérre hivatkozva próbáltak meg pénzhez jutni. A korábbi esetben is rács mögé került a nem létező befolyást áruba bocsátó gyanúsított.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.