Pintér Sándorra perek sora vár

Nem rendelt el nyomozást az ügyészség Pintér Sándor ellen, bár több volt rendőr is feljelentette a minisztert az egyik, lapunknak adott interjújában tett kijelentése miatt. A volt szolgálati nyugdíjasoknak egyenként kell elégtételt venniük a bíróság előtt.
Nem rendelt el nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség azt követően, hogy a mintegy féltucat egykori szolgálati nyugdíjas rendőr rágalmazásért feljelentette Pintér Sándor belügyminisztert a lapunknak adott egyik interjújában tett kijelentéséért. Továbbították a feljelentéseket a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, ahol a volt rendőröknek majd egyenként kell megvívniuk a belügyminiszterrel.

„Ami a szolgálati nyugdíjasokkal történt, része annak a rendteremtésnek, amit a választások után elkezdtünk. Számomra a kérdés az, hogy ezek az emberek éltek vagy visszaéltek a jogaikkal. Minden egyes esetet megvizsgáltattam, és nem találtunk olyan ügyet, amelyben ne merült volna fel valamiféle visszaélés gyanúja." – Ez volt az a pár mondat, amelyek annyira felháborítottak több egykori szolgálati nyugdíjast, hogy többen közülük tollat ragadtak és feljelentették a tárcavezetőt.

Egyikük, Teplán Tibor, a 2424.hunak azt mondta: „Szolgálati viszonya 2006. március 5-én a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény alapján nyugállományba helyezéssel szűnt meg. Erről a budapesti rendőrfőkapitány parancsot hozott, a Belügyminisztérium pedig kiállította a szolgálati nyugdíj megállapításáról szóló határozatot. Ezeket a dokumentumokat nem helyezték hatályon kívül".

Mások, köztük ma is aktív rendőrök is sérelmezték a miniszter fent idézett kijelentéseit, és közülük többen kilátásba helyezték, hogy feljelentik, ezt végül csak hatan tették meg. A Központi Nyomozó Főügyészség – ahová április közepén a feljelentések befutottak – a Belügyminisztérium székhelye szerint illetékes V-XIII. kerületi ügyészségre továbbította az összes feljelentést, hogy ott döntsék el, elrendelik-e a nyomozást vagy sem.

Az ügyészség pedig úgy döntött, hogy nem kell nyomozni. A feljelentések mind magánvádas rágalmazási ügyeknek minősülnek, ezért az ügyészek az összes feljelentést áttették a PKKB-ra, ahol majd külön-külön vehetnek elégtételt a rendőrök a belügyminiszteren.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.