Pető Péter az idei Freész Károly-díjas

Nyolc éve, 2008 novemberében elhunyt kollégánk, Freész Károly emlékére a családja által rendelkezésre bocsátott tőkére alapozva lappal közösen alapított díjat a család.

Az újság volt és jelenlegi munkatársai működtette Népszabadság Egyesület, az újság üzemi tanácsa, a Népszabadság Közös Részvény tulajdonosai, a főszerkesztő és a vezérigazgató által delegált képviselőkből álló kuratórium minden évben egy olyan munkatársnak ítéli oda, akinek munkáját kifogástalan szakmaiság és közösségi-érdekvédelmi tevékenység területén kiemelkedő szerepvállalás jellemzi. A nettó 250 ezer forint értékű díjjal jár egy színezüst érem is.

Pető Péter
Földi Imre / Népszabadság

Freész Katalin, kollégánk unokahúga, a kuratórium elnöke az idén a díjat Pető Péternek, lapunk főszerkesztő-helyettesének, a Focival a gyógyulásért elnevezésű jótékonysági rendezvény ötletgazdájának és szervezőjének nyújtotta át. A gyöngyösi sportcsarnokban karácsonykor összegyűlt focicsapatok tagjai és szurkolóik összesen 1,3 millió forintot adtak össze, ami, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház kapott meg egy speciális műszer megvásárlására.

Pető Péter Facebook-oldalán ezt írta:

"Átadták nekem a Freész Károly-díjat, amelyet a Népszabadságnak az a dolgozója kapja, aki a kuratórium szerint szakmai munkájával, közösségi tevékenységével megfelel a Freész Károly által vallott és gyakorolt elveknek. A döntéshozók elsősorban a Focival a gyógyulásért jótékonysági futballtorna szervezését, fenntartását ismerték el. Éppen ezért ezt az elismerést nem én kaptam, hanem mi kaptuk. Mindazok, akik részt vettek ennek a fantasztikus közösségi projektnek a kitalálásában (elsősorban Farkas Ádám barátom), s mindazok, akik évek óta velünk vannak, velünk csinálják, velünk gyűjtenek a súlyosan beteg gyereknek. Mindazok, akik átélik velünk a tornát, akik örülnek, hogy segíthetnek. Abból, hogy ez a közös történetünk, az következik, amit már a díjátadón elmondtam: az elismeréssel járó 250 ezer forintot a 2016-os Focival a gyógyulásért torna keretében, adományra fordítjuk majd. Hiszen idén decemberben is ott találkozunk, Gyöngyösön, mert mind úgy hisszük, a végén úgyis arra emlékszünk, amit másokért tettünk"

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.