Petesházán segítenek az ökumenikusok

A szlovén-horvát határ közelében felállított regisztrációs ponton kapcsolódtak be migránsok ellátásába az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei.
Egymillió forint értékű segélyárut visz a szlovén-horvát határra az Ökumenikus Segélyszervezet, a magyar segítőcsapat tagjai között szociális szakemberek és önkéntes segítők mellett arab nyelvű tolmács is dolgozik. A csoport tagjai az elmúlt hónapok tapasztalatainak átadásával, az osztásokba való bekapcsolódással segítik a rendkívüli helyzetben a petesházi regisztrációs pontot működtető szlovén Vöröskeresztet. 

A segítség mellett október 21-én egy nagyobb segélyszállítmányt is indít Petesházára az Ökumenikus Segélyszervezet. Az egymillió forint értékű segélyszállítmányban élelmiszer, alma, ivóvíz mellett téli zokni, pelenka és gyógyszerek is találhatók.

A regisztrációs pontra a migránsok túlnyomó többsége az éjszakai órákban érkezik, így a Segélyszervezet munkatársai 24 órás szolgálatot teljesítenek - tudtuk me Kis Boáztól, a szervezet sajtóreferensétől.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.