Pesti Imre csak azt a házat felejtette ki a vagyonnyilatkozatából, ahol lakik

A rákosligeti ingatlanban a fideszes politikus haszonélvezeti joggal rendelkezik, és szerinte ezt nem kellett bevallani akkor, amikor képviselő lett. A 444-en megjelenő Direkt36 cikke szerint ugyanakkor a törvény az ellenkezőjét írja elő.    

A politikus a házat székhelyként vagy lakhelyként tünteti fel. Bár tulajdonrésszel nem rendelkezik, de a halálig érvényes haszonélvezeti jog több milliót is érhet - írja a 444.hu.

Pesti szerint ugyanakkor 2006-ban – amikor képviselő lett - még nem kellett hasonlóról nyilatkozni, ezért nem tüntette fel még soha egyik bevallásában sem. A politikus a házat jóval korábban, képviselősége előtt 13 évvel szerezte, ez volt a másik érve arra a kérdésre, hogy miért nem nyilatkozott róla.

A törvény ugyanakkor 2013 óta előírja, hogy a képviselőknek minden haszonélvezeti jogot be kell vallani – többek között Mártai Márta és Bencsik János fideszes politikusok is nyilatkoztak hasonlóról, már akkor is, amikor az erről szóló törvény valóban zavaros volt. Pesti másik érve sem nagyon áll meg, ugyanis mindegy, hogy ki mikor szerzett egy ingatlant, minden évben nyilatkozni kell róla.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.