Pert nyert fideszes utódával szemben a hevesi megyegyűlés volt szocialista elnöke

Személyiségi jog megsértése miatt 400-400 ezer forint kártérítést kell fizetnie a Heves Megyei Önkormányzat fideszes elnökének, illetve egyik bizottsága szintén fideszes elnökének a megyegyűlést 2010-ig irányító Sós Tamás szocialista politikusnak; az Egri Törvényszék keddi, nem jogerős döntéséről Sós Tamás jogi képviselője tájékoztatta az MTI-t.

A két fideszes politikusnak nagy nyilvánosság előtt bocsánatot is kell kérnie a jelenleg szocialista országgyűlési képviselőként és az MSZP Heves megyei elnökeként dolgozó Sós Tamástól a megyei lapban megjelentetett közlemény formájában - közölte Novák Rudolf.

A feleknek 15 nap áll rendelkezésükre a fellebbezéshez. Sós Tamás tudomásul veszi a döntést - tette hozzá.

Az ügyvéd elmondta: az ítélet szerint Szabó Róbert, a megyei közgyűlés jelenlegi elnöke megsértette Sós Tamás személyiségi jogait, amikor a személyét alaptalanul összefüggésbe hozta a Markhot Ferenc Kórház és a Heves Megyei Önkormányzat 260 millió forintos tartozásával.

Sveiczer Sándort, aki a korábbi nyolc évet vizsgáló önkormányzati bizottság elnöke, azért marasztalta az  Egri Törvényszék, mert tavaly, szintén megalapozatlanul, azt állította, hogy Sós Tamás még közgyűlési elnökként jogosulatlanul hagyta jóvá 160 millió forint átutalását a kórház részére - mondta Novák Rudolf.

Sveiczer Sándor az elmúlt év májusában sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az előző önkormányzati ciklusban hozott döntések okán feljelentéseket tett a fideszes vezetésű Heves Megyei Önkormányzat hűtlen kezelés gyanúja miatt az Országos Rendőr-főkapitányságon.

Mindhárom feljelentés az egri kórházat érintő, az önkormányzat korábbi, szocialista vezetése által hozott döntésekhez kötődik - közölte akkor a fideszes politikus.

Véleményük szerint ugyanis hűtlen kezelés gyanúját veti fel, hogy a megye 2008-ban "köztulajdonból átjátszotta a HospInvest markába" az egri kórházat. Azt is kifogásolják, hogy 2010-ben, azt követően, hogy ismét az önkormányzat, illetve a megye által birtokolt nonprofit kft. vette át a kórház működtetését, szerintük Sós Tamás "a közgyűlés tudta és felhatalmazása nélkül, elnöki hatáskörét messze túllépve 160 millió forint támogatást adott egy sebtében összetákolt szerződés alapján a kórházat működtető kft.-nek".

Szabó Róbert, a közgyűlés fideszes elnöke akkor emlékeztetett arra, hogy a bíróság adósságrendezési eljárást indított a megye ellen.

Úgy vélekedett, "egy bukott korszak és egy bukott ember okozta a megyei önkormányzat mindannyiunkat sújtó eladósodását", ennek a "12 éves Sós-korszaknak a lezárása" ad okot az adósságrendezési eljárásra.

Sós Tamás már akkor jelezte, hogy rágalmazás miatt pert indít a Heves Megyei Közgyűlés vezetése ellen.

Szabó Róbert az MTI-t úgy tájékoztatta kedden, hogy fellebbezéssel élnek a döntés ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.